Αρχική Επιχειρείν ΕΣΠΑ για την καινοτομία σε νέες επιχειρήσεις

ΕΣΠΑ για την καινοτομία σε νέες επιχειρήσεις

0
ΕΣΠΑ για την καινοτομία σε νέες επιχειρήσεις
Διαφήμιση

Ενίσχυση με 10 εκατομμύρια ευρώ των νέων επιχειρήσεων της Θεσσαλίας για την αξιοποίηση πατεντών ή και καινοτομιών προβλέπει ο ΕΣΠΑ, που πρόκειται να προκηρυχθεί το επόμενο διάστημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του capital.gr, το πρόγραμμα αφορά την ίδρυση, τον εκσυγχρονισμό ή την επέκταση νέων, νεοσύστατων και υπό σύσταση επιχειρήσεων μέσω τεχνολογικής και μη τεχνολογικής αναβάθμισης, με αξιοποίηση υποστηρικτικών τεχνολογιών ή και καινοτομίας, για τη βελτίωση της παραγωγικότητας, της ποιότητας και της καινοτομίας σε επίπεδο επιχείρησης έχοντας ως στόχο την ανάπτυξη νέων προϊόντων και υπηρεσιών και τον εκσυγχρονισμό των επιχειρήσεων.

Η επιχορήγηση

ΕΣΠΑ για την καινοτομία σε νέες επιχειρήσεις

Ο επιχορηγούμενος προϋπολογισμός κάθε επενδυτικού σχεδίου στο πλαίσιο της δράσης, αναφέρει το ρεπορτάζ, κυμαίνεται από 50.000 ευρώ έως 400.000 ευρώ. Σε περίπτωση ο προϋπολογισμός είναι μικρότερος από 50.000 ευρώ, δεν θα είναι επιλέξιμο, ενώ αν είναι μεγαλύτερος από 400.000, το υπόλοιπο ποσό θα θεωρείται ιδιωτική συμμετοχή για την υλοποίηση του σχεδίου. Ωστόσο, το έργο θα αξιολογείται και θα παρακολουθείται στο σύνολό του.

Το χρονοδιάγραμμα

Η διάρκεια υλοποίησης των έργων δε θα μπορεί να υπερβαίνει τους 24 μήνες από την απόφαση ένταξης. Οι προτάσεις μπορούν να υποβάλλονται ηλεκτρονικά στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων αρχής γενομένης από την 17η Σεπτεμβρίου και με καταληκτική ημερομηνία την 18η Οκτωβρίου 2019.

Α.Χ.

Διαφήμιση