Αρχική Καταστροφές Έκτακτο: Μεγάλη πυρκαγιά στον καταυλισμό της Μόριας. Πληροφορίες για νεκρούς

Έκτακτο: Μεγάλη πυρκαγιά στον καταυλισμό της Μόριας. Πληροφορίες για νεκρούς

0
pirkagia moria
Διαφήμιση
Τραγικός είναι ο απολογισμός πυρκαγιάς στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης προσφύγων και μεταναστών στη Μόρια της Λέσβου. Οι πληροφορίες -προς το παρόν ανεπιβεβαίωτες- μιλούν για έναν έως τρεις νεκρούς. Η φωτιά εκδηλώθηκε το απόγευμα της Κυριακής στην περίφραξη του προσφυγικού καταυλισμού. Επί τόπου έσπευσαν έξι πυροσβέστες με τρία οχήματα. Από αέρος επιχείρησαν δύο αεροσκάφη PZL.

Χάος

«Η κατάσταση ήταν έκρυθμη. Οι κάτοικοι της περιοχής ήταν πανικόβλητοι. Επικρατούσε χάος από τις συμπλοκές. Υπήρχαν ζημιές σε αμάξια. Ακούστηκαν κάποιοι ήχοι που έμοιαζαν με πυροβολισμούς. Μπορεί να ήταν και δακρυγόνα, δε ξέρω», δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας και κάτοικος της περιοχής, στην εκπομπή One Direct Weekend. «Μέσα σε αυτό το χάος υπήρχε και η φωτιά σε εξέλιξη. Τα αυτοκίνητα των ντόπιων αλλά και των διερχόμενων έκαναν αναστροφή και δεν προσέγγιζαν ούτε πέρναγαν από τη δομή. Κάποιοι μίλησαν για νεκρό, αλλά δεν ξέρω αν είναι επιβεβαιωμένο».

Επεισόδια με την αστυνομία

Σύμφωνα με το lesvospost.gr, είχε προηγηθεί ένταση, με πρόσφυγες και μετανάστες να συγκρούονται με δυνάμεις της αστυνομίας και να ανάβουν φωτιές εντός και εκτός του καταυλισμού, ζητώντας να φύγουν από εκεί και να μεταφερθούν στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Σε επιφυλακή το ΕΚΑΒ

Ένταση στη Μόρια με πρόσφυγες και μετανάστες να ανάβουν φωτιές

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για τα δραματικά γεγονότα στη Μόρια, ενώ με εντολή του έχει τεθεί σε επιφυλακή το ΕΚΑΒ και το νοσοκομείο του νησιού.

Φύγανε όλοι

«Φύγανε όλοι για να σωθούνε την ώρα που ξέσπασε η φωτιά στη Μόρια. Σπάσανε τα Πυροσβεστικά. Ήταν σαν εξέγερση, σαν τις ταινίες » ανέφερε στο One Channel ο Περιφερειάρχης Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης. Τονίζοντας πως δεν μπορεί να μιλήσει επίσημα ακόμη για το αν υπάρχουν τραυματίες καθώς και πόσοι είναι, ο Περιφερειάρχης Αιγαίου τόνισε πως υπήρξε πανικός στο σημείο, μίας και στον καταυλισμό μένουν 12.000 πρόσφυγες.

 

Διαφήμιση