Αρχική Έξυπνα & Οικονομικά Εκδηλώσεις για την έρευνα και την επιστημονική αριστεία στην ΕΕ

Εκδηλώσεις για την έρευνα και την επιστημονική αριστεία στην ΕΕ

0
commission, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Κομισιόν

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δίνει μεγάλη σημασία στην έρευνα και την καινοτομία. Εξού και η διεξαγωγή των πρώτων Ευρωπαϊκών Ημερών Έρευνας και Καινοτομίας, που ξεκινούν αύριο Πέμπτη 25/9 στις Βρυξέλλες.

Αναμένεται να προσελκύσουν 4.000 συμμετέχοντες, μεταξύ των οποίων Επιτρόπους, εκπροσώπους κυβερνήσεων, ερευνητές, πανεπιστημιακούς και επιχειρήσεις, οι οποίοι θα αποτιμήσουν τα επιτεύγματα της χρηματοδοτούμενης από την ΕΕ έρευνας και της ευρωπαϊκής επιστημονικής αριστείας και θα συζητήσουν για τις μελλοντικές εξελίξεις στον εν λόγω τομέα.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει:

Ευρωπαϊκή Νύχτα των Ερευνητών

καινοτομια

Η εβδομάδα θα ολοκληρωθεί με τη 14η έκδοση της δημοφιλούς Ευρωπαϊκής Νύχτας των Ερευνητών στις 27 Σεπτεμβρίου, με εκδηλώσεις σε περισσότερες από 370 πόλεις σε 29 χώρες στην ΕΕ αλλά και σε γειτονικές χώρες, οι οποίες θα δώσουν τη δυνατότητα στους ανθρώπους να ανακαλύψουν την επιστήμη με ελκυστικό τρόπο.

Η Επιτροπή στηρίζει τις εκδηλώσεις στο πλαίσιο των δράσεων Μαρία Σκλοντόφσκα-Κιουρί.

Καίριας σημασίας

dimiourgiki oikonomia kainotomia

«Η έρευνα και η καινοτομία είναι καίριας σημασίας για την επιτυχία της οικονομικής, οικολογικής και κοινωνικής μετάβασης που αντιμετωπίζουμε. Κατά συνέπεια, οι πρώτες Ημέρες Έρευνας και Καινοτομίας αποτελούν ευκαιρία να συναντηθούμε για να συζητήσουμε τρόπους αντιμετώπισης των κοινωνικών προκλήσεων, τόνωσης της καινοτομίας και ενεργοποίησης των επενδύσεων, οι οποίοι θα μας βοηθήσουν να διαμορφώσουμε το “Ορίζων Ευρώπη”, το επόμενο πρόγραμμα-πλαίσιο για την έρευνα και την καινοτομία» τονίζει ο Κάρλος Μοέδας, Επίτροπος αρμόδιος για την έρευνα, την επιστήμη και την καινοτομία.

Ο Τίμπορ Νάβρατσιτς, Επίτροπος αρμόδιος για την εκπαίδευση, τον πολιτισμό, τη νεολαία και τον αθλητισμό, δήλωσε: «Η επιστήμη επηρεάζει την καθημερινή μας ζωή. Πρωτοβουλίες όπως η Ευρωπαϊκή Νύχτα των Ερευνητών και η “Science is Wonderful!” προσφέρουν διασκεδαστικούς τρόπους συμμετοχής στην έρευνα και στην καινοτομία και μπορούν να εμπνεύσουν περισσότερους νέους να σπουδάσουν φυσικές επιστήμες, τεχνολογία, μηχανική και μαθηματικά, και να ακολουθήσουν ενδεχομένως ανάλογη σταδιοδρομία.»

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here