Δορυφορικές εικόνες για τις πυρκαγιές στο Λουτράκι και την Ζάκυνθο

    0
    φωτιά
    Διαφήμιση

    Στην παραγωγή χαρτογραφικών προϊόντων και δεδομένων για τις περιοχές του Λουτρακίου και της Ζακύνθου που επλήγησαν από τις πρόσφατες δασικές πυρκαγιές, ώστε να βοηθηθεί το έργο των φορέων που εμπλέκονται στη αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και στη διαχείριση των συνεπειών του φαινομένου, αποσκοπεί η Διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

    Στο πλαίσιο αυτό κατόπιν εντολής του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά, έγινε αίτημα για την ενεργοποίηση ως Εθνικό Σημείο Επαφής της Υπηρεσίας Copernicus/Emergency Management Service – Mapping της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Άμεση διάθεση

    φωτιά

    Το αίτημα έγινε αποδεκτό από την Ευρωπαϊκή Ένωση και αναμένεται άμεσα η διάθεση σειράς χαρτογραφικών δεδομένων και προϊόντων, που προκύπτουν από ανάλυση δορυφορικών εικόνων.

    Τα δεδομένα και οι χάρτες της Υπηρεσίας Copernicus Emergency Management Service/Mapping θα διατεθούν στη συνέχεια από τη Διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς δωρεάν για την διαχείριση του έργου τους.

    Διαφήμιση