Αρχική Διάστημα Διεθνές συνέδριο για την εξερεύνηση του διαστήματος στην Αθήνα

Διεθνές συνέδριο για την εξερεύνηση του διαστήματος στην Αθήνα

0
DIASTHMA
Διαφήμιση

Και όμως η εξερεύνηση του διαστήματος και η στήριξη της επιστημονικής κοινότητας αλλά και της επιχειρηματικότητας με αυτόν τον προσανατολισμό, αποτελούν προτεραιότητα (και) της νέας κυβέρνησης.

Στο πλαίσιο αυτό ξεκίνησε σήμερα και θα διαρκέσει έως τις 5/9, το 24ο ετήσιο διεθνές συνέδριο για την παρακολούθηση της ακτινοβολίας στον διεθνή αεροδιαστημικό σταθμό (24th Workshop on Radiation Monitoring for the International Space Station
– Σαρόγλειο Μέγαρο, Λ. Βασιλίσσης Σοφίας & Ρηγίλλης).

Στην εκδήλωση, που φιλοξενείται για πρώτη φορά στην Αθήνα, από την αρχή της διεξαγωγής της το 1996, συμμετέχουν υψηλόβαθμα στελέχη από όλους τους διαστημικούς οργανισμούς και πλήθος στελεχών του χώρου.

Στο επίκεντρο των εργασιών θα βρεθούν οι τελευταίες ανακαλύψεις σχετικά με τα συστήματα μέτρησης της ακτινοβολίας στον διεθνή διαστημικό σταθμό και θα παρουσιαστούν δεδομένα, τα οποία θα αποτελέσουν τη βάση για την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών με πλήθος εφαρμογών σε επόμενη φάση και στη γη.

Παρούσα η Ελλάδα

ΔΙΑΣΤΗΜΑ2

Όπως τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης κατά την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου, επιδίωξη της κυβέρνησης είναι η χώρα μας να είναι παρούσα στην πρόοδο και τις επιστημονικές ανακαλύψεις. Στο ίδιο πνεύμα και ο υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας, Χρίστος Δήμας, ο οποίος υπογράμμισε τη σημασία η Ελλάδα να είναι παρούσα στην εξερεύνηση του διαστήματος, γι’ αυτό -όπως είπε- δίνεται έμφαση στην έρευνα και την τεχνολογία και στη στήριξη επιστημόνων και εταιρειών με αυτόν τον προσανατολισμό.

Τόπος συνάντησης ερευνητών

Η πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, Άντζελα Γκερέκου, ανάφερε ότι ο τουρισμός είναι βασικός τομέας προσέλκυσης επενδύσεων, ενώ ο αντιδήμαρχος Αθηναίων, Βασίλης Φοίβος Αξιώτης, τόνισε ότι η ανάδειξη της Αθήνας ως τόπος συνάντησης ερευνητών και επιστημών από όλον τον κόσμο είναι στόχος της νέας δημοτικής Αρχής.

Η γραμματέας του θεσμού, δρ. Μαριάνθη Φραγκοπούλου, διευθύνουσα σύμβουλος της HERADO, επισήμανε τη σημασία αυτής της διοργάνωσης στη χώρα μας.

Αποστολή στη Σελήνη

Σημειώνεται, ότι η κ. Φραγκούλου θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα με το διαστημόπλοιο της ΝASA στην επικείμενη μη επανδρωμένη ιστορική αποστολή στη Σελήνη «Artemis 1».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΙ.Γ.Ε.: Μέχρι 16 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις για τα σεμινάρια
Επόμενο άρθροΑρχίζει το πρόγραμμα της ΕΕ για φρούτα, λαχανικά και γάλα στα σχολεία

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ