Αρχική Ενέργεια Χατζηδάκης: Δεν υπάρχει λόγος πανικού για αυξήσεις στα καύσιμα

Χατζηδάκης: Δεν υπάρχει λόγος πανικού για αυξήσεις στα καύσιμα

0
Διαφήμιση

Καθησυχαστικός σχετικά με τις ενδεχόμενες αυξήσεις στις τιμές της βενζίνης και του πετρελαίου -με αφορμή την επίθεση το Σάββατο στα διυλιστήρια της Saudi Aramco στη Σαουδική Αραβία-, εμφανίστηκε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης μετά από τη συνάντηση που είχε σήμερα με το προεδρείο του ΣΕΒ.

Το υπουργείο παρακολουθεί στενά τις τιμές του πετρελαίου και της βενζίνης στην αγορά και εάν παραστεί λόγος θα επέμβει, ωστόσο δεν υπάρχει λόγος πανικού, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Την ίδια στιγμή πάντως, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Καυσίμων, Γιώργος Ασματόγλου, μιλώντας στο OPEN TV, εκτίμησε ότι οι εξελίξεις θα επιφέρουν αυξήσεις των τιμών όχι μόνο στα υγρά καύσιμα, αλλά και στα αέρια.

Η συνάντηση με τον ΣΕΒ

16.09.2019 ΑΤ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ ΣΕΒ (1)

Η απελευθέρωση και ο εκσυγχρονισμός της αγοράς ενέργειας πάντως αποτέλεσε βασικό θέμα συζήτησης κατά τη συνάντηση του Υπουργού με το προεδρείο ΣΕΒ, ενώ τέθηκε επιτακτικά η ανάγκη επιτάχυνσης των περιβαλλοντικών αδειοδοτήσεων και η ριζική αντιμετώπιση του ζητήματος των χρήσεων γης.

Το ενεργειακό: “Συμφωνήσαμε με το ΣΕΒ ότι πρέπει πρώτον, μαζί με τη διάσωση της ΔΕΗ, που είναι κομβικής σημασίας, να προχωρήσει ο εκσυγχρονισμός του ενεργειακού τοπίου” επισήμανε ο Κωστής Χατζηδάκης. Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε η συγκρότηση μια μικτής επιτροπής με μέλη του Υπουργείου και του ΣΕΒ, που θα μελετήσει όλα τα θέματα της αγοράς ενέργειας.

Οι αδειοδοτήσεις: Χωρίς επιτάχυνση των περιβαλλοντικών αδειοδοτήσεων, που είναι δουλειά του ΥΠΕΝ, δεν μπορεί να υποστηριχθεί η αναπτυξιακή προσπάθεια του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης, υποστήριξε ο Υπουργός.

Οι χρήσεις γης: “Θα προχωρήσουμε παράλληλα με ένα δραστικό τρόπο στο ζήτημα χρήσεων γης και των ειδικών χωρικών σχεδίων, προκειμένου με όλους τους τρόπους και από όλες τις πλευρές να δείξουμε ότι η χώρα μας είναι μια χώρα φιλική στην επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις, που είναι προϋπόθεση για νέες δουλειές και για προκοπή ιδιαίτερα των ασθενέστερων συμπολιτών μας» συμπλήρωσε.

Βιώσιμη ανάπτυξη

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Θεόδωρος Φέσσας, με τη σειρά του, επισήμανε ότι η βιώσιμη ανάπτυξη αποτελεί προτεραιότητα και βασικό στοιχείο του επιχειρησιακού σχεδιασμού των μελών του: “Μια ανάπτυξη που χαρακτηρίζεται από κοινωνική υπευθυνότητα και σεβασμό στο περιβάλλον. Οι σημαντικές αλλαγές στον τομέα της ενέργειας που συμβαίνουν σήμερα, όπως και η προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή, επηρεάζουν την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων. Μπορούμε και οφείλουμε να μετατρέψουμε τις προκλήσεις σε ευκαιρίες. Γι’ αυτό πιστεύουμε στη συνεργασία του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, πάνω στις στρατηγικές κατευθύνσεις ενός εθνικού σχεδιασμού, με γνώμονα την ταχύτερη δυνατή σύγκλιση με τις καλές ευρωπαϊκές πρακτικές».

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠάρτι για την ευαισθητοποίηση σχετικά με την κλιματική αλλαγή στις 19 Σεπτεμβρίου
Επόμενο άρθροΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ σχεδίασε το Πρόγραμμα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης για το «Μέγαρο Μαξίμου»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ