Αρχική Περιβάλλον Αθήνα: Έργα ανάπλασης στη Πλατεία Εξαρχείων

Αθήνα: Έργα ανάπλασης στη Πλατεία Εξαρχείων

0
Αθήνα: Έργα ανάπλασης στη Πλατεία Εξαρχείων
Διαφήμιση

Χρησιμοποιώντας όλες τις δυνάμεις που έχει στην διάθεσή του, ο Δήμος Αθηναίων ξεκίνησε από τη πρωί μία συντονισμένη επιχείρηση για την ανάπλαση της πλατείας Εξαρχείων.

Οι υπάλληλοι του Δήμου πραγματοποίησαν ορισμένες παρεμβάσεις που ομορφαίνουν την πλατεία και την κάνουν πιο φιλική για τον κόσμο. Στην κατεύθυνση αυτή συνεργάζονται όλες οι συναρμόδιες διευθύνσεις, δουλεύοντας στο πλαίσιο ενός κοινού σχεδιασμού.

Συγκεκριμένα, έγιναν νέες φυτεύσεις αλλά και συντήρηση του υπάρχοντος πρασίνου σε ολόκληρο τον χώρο της πλατείας. Αντικαταστάθηκαν οι λάμπες στις κολώνες και διορθώθηκαν οι ηλεκτρολογικές βλάβες, ενώ ειδικά συνεργεία αντικατέστησαν σπασμένα και φθαρμένα πλακάκια στο διάζωμα της πλατείας. Βάφτηκαν τα παγκάκια αλλά και οι στύλοι ενώ αφαιρέθηκαν οι αφίσες. Η πλατεία πλύθηκε με νερό και ειδικό υγρό σε όλη της την έκταση και αφαιρέθηκαν κάποια μεγάλα αντικείμενα που υπήρχαν εδώ και καιρό εγκαταλειμμένα εκεί. Επίσης, καθαρίστηκε και συντηρήθηκε το άγαλμα που υπάρχει στην πλατεία.

Όπως έχει τονίσει ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, οι παρεμβάσεις για καθαριότητα, εμπλουτισμό του πρασίνου, περισσότερο φωτισμό και ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας, που βελτιώνουν την καθημερινότητα των Αθηναίων, αποκτούν πλέον μόνιμο χαρακτήρα και θα αφορούν τόσο το κέντρο όσο και όλες τις γειτονιές της πόλης. Κεντρικός στόχος είναι να αξιοποιούνται όλα τα εργαλεία που έχει στη διάθεση του ο Δήμος, και να υπάρχει πάντοτε κοινός σχεδιασμός όλων των αρμόδιων υπηρεσιών για την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος.

Δείτε φωτογραφίες από τα έργα ανάπλασης στη Πλατεία Εξαρχείων

Πηγή: Καθημερινή

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here