Αρχική Ευζωία Ανοίγει στο κοινό ο Βοτανικός Κήπος του ΕΚΠΑ

Ανοίγει στο κοινό ο Βοτανικός Κήπος του ΕΚΠΑ

0
botanikos
Διαφήμιση

Τις πύλες του για το κοινό πρόκειται να ανοίξει στο επόμενο διάστημα ο Βοτανικός Κήπος του Πανεπιστημίου Αθηνών. Η απόφαση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο πολύπλευρης συνεργασίας προς όφελος της πόλης, των κατοίκων, των επισκεπτών αλλά και του συνόλου της ακαδημαϊκής κοινότητας του ΕΚΠΑ, που εγκαινίασαν ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης με τον Πρύτανη του Ιδρύματος Θάνο Δημόπουλο.

Η σχετική προγραμματική συμφωνία θα υπογραφεί το επόμενο διάστημα ώστε ο Κήπος, έκτασης 7 στρεμμάτων, που βρίσκεται στην περιοχή του Βοτανικού να γίνει επισκέψιμος. 

Ένας νέος κήπος για όλους

botanikos kipos1

Με τον κατάλληλο σχεδιασμό, η Αθήνα θα αποκτήσει έναν ακόμη ελεύθερο κήπο στον οποίο κάτοικοι και επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα περισσότερα από 200 είδη φυτών που καλλιεργούνται εκεί καθώς και τα μεγάλα δέντρα ιστορικής σημασίας – ορισμένα ηλικίας μεγαλύτερης του αιώνα όπως π.χ. παλαιά κυπαρίσσια, φοίνικες των Καναρίων κ.α.

Ευρύτερη συνεργασία

Η συνεργασία των δύο πλευρών θα περιλαμβάνει επίσης, μεταξύ άλλων, τους εξής τομείς:

  • Την αντιμετώπιση από την πλευρά του Δήμου των προβλημάτων που υπάρχουν στους χώρους που βρίσκονται στον περίγυρο των εγκαταστάσεων του Πανεπιστημίου Αθηνών και ιδιαίτερα της Νομικής Σχολής. Αυτό αφορά κυρίως την βελτίωση της κατάστασης στον τομέα της καθαριότητας και των graffiti, την ενίσχυση του φωτισμού ώστε οι χώροι να γίνουν ασφαλέστεροι για φοιτητές και καθηγητές, την αποκατάσταση χώρων που έχουν υποστεί βανδαλισμούς κ.α.
  • Την από κοινού στήριξη προγραμμάτων κοινωνικής αλληλεγγύης για ευάλωτες ομάδες πληθυσμού που ζουν στην Αθήνα. Στο τομέα αυτό ο Δήμος Αθηναίων και το ΕΚΠΑ έχουν ήδη αναπτύξει σημαντική δράση η οποία θα ενισχυθεί ακόμα περισσότερο ενώνοντας τις δυνάμεις τους.
  • Κοινές δράσεις και εκδηλώσεις στο πλαίσιο του εορτασμού για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Πολλαπλά οφέλη

190909102627 ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ Α΄

«Εγκαινιάζουμε σήμερα μια συνεργασία με το ιστορικότερο Πανεπιστήμιο της χώρας που είμαι βέβαιος ότι θα ωφελήσει σημαντικά την Αθήνα, τους κατοίκους και τους επισκέπτες της, αλλά πιστεύω και το ίδιο το Ίδρυμα στο οποίο θα είμαστε συνεχώς δίπλα του. Το άνοιγμα του Βοτανικού Κήπου στους πολίτες που θα γίνει σύντομα είναι μόνο η αρχή. Σχεδιάζουμε να κάνουμε πολλά ακόμα με σημείο αναφοράς την πόλη και τους ανθρώπους της. Ευχαριστώ πολύ τον Πρύτανη για την εξαιρετικά θετική διάθεση συνεργασίας και στο πρόσωπο του όλη την ακαδημαϊκή κοινότητα του ΕΚΠΑ» τόνισε ο Δήμαρχος Αθηναίων.

«Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών είναι το Πανεπιστήμιο της Αθήνας, καθώς το μεγαλύτερο τμήμα της δραστηριότητάς του παραδοσιακά αναπτύσσεται στην Αθήνα και με σημείο αναφοράς την πόλη της Αθήνας. Το Πανεπιστήμιό μας όχι μόνο με το Εκπαιδευτικό, το Ερευνητικό και το Κλινικό έργο του, αλλά και με το ευρύτερο πολιτιστικό και κοινωνικό έργο του, βρίσκεται μέσα στην πόλη της Αθήνας και θα σταθεί αρωγός σε κάθε προσπάθεια αναβάθμισης της ποιότητας ζωής στην πόλη μας. Ο δε ρόλος του Δήμου Αθηναίων σχεδόν σε όλες τις πτυχές των δραστηριοτήτων, και κατ’ επέκταση η αρωγή του στους φορείς της Πόλης, είναι καταλυτικός και αναγκαίος» δήλωσε ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ.

Διαφήμιση