Αρχική Ανακύκλωση Άμεσες προτεραιότητες του ΥΠΕΝ η ανακύκλωση και κομποστοποίηση

Άμεσες προτεραιότητες του ΥΠΕΝ η ανακύκλωση και κομποστοποίηση

0
Ανακύκλωση
Διαφήμιση

Το χρόνιο πρόβλημα της ολοκληρωμένης διαχείρισης των αποβλήτων απασχόλησε τη σημερινή συνάντηση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη, με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ).

“Η Ελλάδα είναι πίσω στο θέμα της ολοκληρωμένης διαχείρισης των αποβλήτων, πίσω φυσικά και στα θέματα της ανακύκλωσης”, επισήμανε ο κ. Χατζηδάκης τονίζοντας ότι μέσα στις δυσκολίες που υπάρχουν, η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί. “Είναι σημαντικό ότι δεσμεύτηκαν να διπλασιάσουν τον προϋπολογισμό τους τα επόμενα χρόνια και να τετραπλασιάσουν τον προϋπολογισμό σε σχέση με την επικοινωνία, για να ευαισθητοποιηθεί περισσότερο ο κόσμος και να συμβάλει στην προώθηση της ανακύκλωσης” συμπλήρωσε.

Ενθάρρυνση των δήμων

ανακύκλωση των πλαστικών μπουκαλιών

Ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι το ΥΠΕΝ θα ενθαρρύνει τους δήμους ώστε να συμμετάσχουν σε προγράμματα συνολικής και πλήρους κάλυψης των περιοχών για τις οποίες είναι αρμόδιοι, για μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πολιτική ανακύκλωσης: “Θα χαρούμε πολύ δήμοι, μεγάλοι και μικροί, να συμμετάσχουν σε αυτή την προσπάθεια”.

Κομποστοποίηση

Κομποστοποίηση

Στο ίδιο πλαίσιο δεσμεύτηκε ότι θα προωθηθεί σε πανελλαδικό επίπεδο και γρήγορα ένα μεγάλο πρόγραμμα για την εγκατάσταση καφέ κάδων, εξηγώντας ότι δίπλα στους  υφιστάμενους κάδους θα τοποθετηθεί και ένας καφέ, ο οποίος θα συγκεντρώνει τα τρόφιμα. “Έτσι, θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε γρήγορα σε μια διαχείριση απορριμμάτων που θα θυμίζει έντονα την κανονική ευρωπαϊκή διαχείριση των απορριμμάτων”, υπογράμμισε.

Ευήκοα ώτα

“Είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική συζήτηση με τον κ. Υπουργό και τα στελέχη του Υπουργείου για το θέμα της ανακύκλωσης των συσκευασιών στη χώρα μας” δήλωσε με τη σειρά του ο Πρόεδρος της ΕΕΑΑ Λουκάς Κόμης. “Έχει πολύ ενδιαφέρον ότι βρήκαμε ευήκοα ώτα στο θέμα. Μιλήσαμε για τον προγραμματισμό της επόμενης εξαετίας, όπου προβλέπει σημαντικές αυξήσεις στους πόρους που θα αφιερωθούν στο θέμα της ανακύκλωσης των συσκευασιών και όπως και στο θέμα της επικοινωνίας με τον πολίτη για το ίδιο θέμα. Θέλω να πω ότι βγήκα από τη συζήτηση με ένα αίσθημα αισιοδοξίας και θέλω να πιστεύω ότι αυτό θα φέρει αποτελέσματα”.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here