Αρχική Περιβάλλον Ανακάμπτει το οικοσύστημα του ποταμού Τάμεση

Ανακάμπτει το οικοσύστημα του ποταμού Τάμεση

0
tamesis
Διαφήμιση

Όπως όλα δείχνουν, το οικοσύστημα του Τάμεση ανακάμπτει, καθώς περισσότερες από 3.500 φώκιες ζουν πλέον στην καρδιά του Λονδίνου.

Τη δεκαετία του 1950, το κατεστραμμένο αποχετευτικό σύστημα και τα απόβλητα από τις βιομηχανίες μόλυναν τον ποταμό σε σημείο που ανακηρύχθηκε βιολογικά νεκρός.

Οι αυστηροί περιβαλλοντικοί κανονισμοί, τα αναβαθμισμένα συστήματα αποβλήτων και πολλά έργα υποδομών, φαίνεται πως έκαναν δουλειά και έτσι εκατοντάδες είδη άρχισαν και πάλι κατοικούν σε αυτόν.

Έρευνα που διεξήχθη από τη Ζωολογική Εταιρεία του Λονδίνου (ZSL), η οποία διαχειρίζεται τον ζωολογικό κήπο, έχει υπολογίσει ότι περισσότερες από 3.500 φώκιες ζουν πλέον στις εκβολές του Τάμεση. Η ζωή στο ποτάμι είναι τόσο καλή που οι φώκιες αναπαράγονται, επεσήμανε η ZSL. Η εταιρεία μέτρησε 138 νεογνά φώκιας στον ποταμό το 2018.

tamesis 1

«Ενθουσιαστήκαμε με τον αριθμό νεογνών μέσα σε μια μόνο εποχή», λέει η Thea Cox, βιολόγος στη ZSL. «Οι φώκιες δε θα μπορούσαν να αναπαραχθούν χωρίς επαρκή τροφή άρα αυτό δείχνει πως το οικοσύστημα του Τάμεση αναπτύσσεται και ότι η κατάσταση είναι πολύ διαφορετική από την εποχή που ανακηρύχθηκε βιολογικά νεκρός το ’50».

Στον Τάμεση κατοικούν επίσης περισσότερα από 100 είδη ψαριών, μεταξύ των οποίων δύο είδη καρχαρία, ιππόκαμποι, γουρουνόψαρα (είδος δελφινιού) αλλά και το Ευρωπαϊκό χέλι που απειλείται με εξαφάνιση. Το ποτάμι επίσης επισκέπτονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα δελφίνια και φάλαινες.

tamesis 2

Διαφήμιση