Αρχική Καταστροφές Υπό έλεγχο τα πύρινα μέτωπα της χώρας -Περιορισμένη η φωτιά στην Κέρκυρα

Υπό έλεγχο τα πύρινα μέτωπα της χώρας -Περιορισμένη η φωτιά στην Κέρκυρα

0
pyrosvestiki
Διαφήμιση

Σε εξέλιξη είναι πέντε πύρινα μέτωπα στη χώρα, με την Πυροσβεστική να βρίσκεται σε συναγερμό για την πλήρη κατάσβεσή τους.

Αναλυτικά

Κέρκυρα

Νωρίς το απόγευμα ξέσπασε μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή Κρητικά της Κέρκυρας, η οποία έκαιγε αγροτική έκταση για αρκετή ώρα ανεξέλεγκτη.

Ωστόσο, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειακός διοικητής της Πυροσβεστικής Ιονίων νήσων, Ανδρέας Ρίζος, η πυρκαγιά έχει περιοριστεί.

«Αυτή την ώρα δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος εξάπλωσης της φωτιάς σε κατοικημένες περιοχές», ενώ οι κάτοικοι επιστρέφουν σταδιακά στα σπίτια τους.

Νωρίτερα, καθώς η πυρκαγιά έκαιγε κοντά σε κατοικημένη περιοχή, είχε διαταχθεί από την πυροσβεστική η εκκένωση των σπιτιών που βρισκόταν κοντά στο μέτωπο.

Σύμφωνα με το START, δόθηκε εντολή προληπτικής εκκένωσης των χωριών Νεοχώρι και Παλαιοχώρι.

Αρκαδία

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά στην Ίσαρης, κοντά στη Μεγαλόπολη Αρκαδίας.

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής έχουν ενισχυθεί με 50 πυροσβέστες και 18 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν 2 ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, που δυσχεραίνουν τις προσπάθειες των πυροσβεστών.

Ηλεία

Σε ύφεση είναι η πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει νωρίτερα στην περιοχή της Νέας Μανωλάδας.

Στο σημείο επιχειρούν δυνάμεις της Πυροσβεστικής με 10 οχήματα, 22 πυροσβέστες και μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος αποτελούμενο από 10 άνδρες, ενώ το έργο τους ενισχύουν δύο ελικόπτερα.

Ασπρόπυργος

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Νεόκτιστα Ασπροπύργου. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν υπάρχει κίνδυνος για εγκαταστάσεις διαφόρων εταιρειών, που βρίσκονται κοντά στο σημείο της φωτιάς.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν 23 πυροσβέστες με 11 οχήματα.

Λέρος

Υπό έλεγχο βρίσκεται σύμφωνα με αναφορές του τοπικού Τύπου και η πυρκαγιά στη Λέρο. Εξαιτίας της φωτιάς είχε κλείσει ο δρόμος από και προς την παραλία της περιοχής με αποτέλεσμα 50 – 60 πολίτες να μην μπορούν να απομακρυνθούν.

Προληπτικά, εκκενώθηκαν και κάποιες πτέρυγες του νοσοκομείου Λέρου.

Κρήτη

Νωρίτερα είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά σε παράνομη χωματερή στον κόμβο της εθνικής οδού Χανίων – Κισάμου, στην περιοχή Κολυμπάρι, την οποία όμως έθεσαν αμέσως υπό έλεγχο οι Πυροσβεστικές δυνάμεις, πριν πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Από τις φλόγες και λόγω των πυκνών καπνών, υπήρξαν προβλήματα ορατότητας στο συγκεκριμένο σημείο της Εθνικής οδού χωρίς, ωστόσο, να υπάρξουν άλλα προβλήματα.

Διαφήμιση