Αρχική Ανακύκλωση ΥΠΕΝ: Άμεση λύση για τον ΧΥΤΑ Φυλής. Αντέχει μόνο έναν χρόνο

ΥΠΕΝ: Άμεση λύση για τον ΧΥΤΑ Φυλής. Αντέχει μόνο έναν χρόνο

0
ΦΥΛΗ
Διαφήμιση

Το πολύ έναν χρόνο μπορεί να παραταθεί η λειτουργία του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) Φυλής, σύμφωνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος τον επισκέφθηκε σήμερα συνοδευόμενος από το Γενικό Γραμματέα Διαχείρισης Αποβλήτων Μανώλη Γραφάκο.

Απαιτείται ριζική λύση

ΧΥΤΑ Φυλής

«Στο ΧΥΤΑ Φυλής είδαμε μπροστά μας το πρόβλημα που μας είχαν περιγράψει οι αρμόδιοι στα γραφεία μας. Ο ΧΥΤΑ έχει κορεστεί. Με πρόσφατη απόφαση για την εκμετάλλευση ενός χώρου μέσα στα όρια του ΧΥΤΑ πήρε παράταση ζωής 4-5 μηνών. Με την αξιοποίηση ενός ακόμα χώρου μέσα στα όρια του ΧΥΤΑ μπορεί να δοθεί άλλη μια μικρή παράταση” επισήμανε ο κ. Χατζηδάκης, τονίζοντας ότι αθροιστικά μπορούμε να μιλάμε για παράταση ζωής του ΧΥΤΑ Φυλής για ένα έτος.

“Απαιτείται επομένως μια ριζική λύση προκειμένου οι Αθηναίοι να μην βρεθούν απέναντι σε βουνά σκουπιδιών. Αυτή η λύση πρέπει να συνδέεται είτε με τη λεγόμενη Γ’ Φάση του ΧΥΤΑ, είτε με κάποια άλλη ιδέα. Σίγουρα όμως η όποια σφαιρική λύση δοθεί πρέπει να συνδυαστεί και με μονάδες σύγχρονης ολοκληρωμένης επεξεργασίας απορριμμάτων που βρίσκονται εδώ και καιρό στα χαρτιά (ΣΔΙΤ κλπ.)”.

Πολλά τα “γιατί”

ΧΥΤΑ Φυλής

“Μου προκαλεί πάντως εντύπωση –ακόμα μια φορά- για ποιο λόγο, στο όνομα ενός μεγαλεπήβολου σχεδιασμού, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και η απερχόμενη περιφερειάρχης εγκατέλειψαν τις λύσεις για σύγχρονες μονάδες επεξεργασίας απορριμμάτων στην Αττική, που είχαν σχεδιαστεί το 2014” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης, θέτοντας τα ακόλουθα ερωτήματα:

  • Για ποιο λόγο δεν είδαν τα επιτυχημένα παραδείγματα της Δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου.
  • Για ποιο λόγο άφησαν την κατάσταση να φτάσει στο παρά πέντε.

Ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα συζητήσει το θέμα  με τους συναρμόδιους Υπουργούς Εσωτερικών και Ανάπτυξης και τον νεοεκλεγέντα περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη. “Είμαστε εδώ τα συναρμόδια Υπουργεία για να αντιμετωπίσουμε αυτό το μεγάλο πρόβλημα για την ποιότητα ζωής των Αθηναίων», τόνισε.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here