Αρχική Ειδήσεις Ξεκινούν οι πληρωμές συντάξεων, επιδόματος στέγασης και ΚΕΑ

Ξεκινούν οι πληρωμές συντάξεων, επιδόματος στέγασης και ΚΕΑ

0
pliromes

Από αύριο Δευτέρα 26 Αυγούστου ξεκινάνε οι πληρωμές για το επίδομα στέγασης, των συντάξεων Σεπτεμβρίου και των ΚΕΑ.

Πιο συγκεκριμένα:

Δευτέρα 26 Αυγούστου
  • Θα καταβληθεί το επίδομα στέγασης (ενοικίου) σε όλους όσοι υπέβαλαν αίτηση στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα έως τις 31 Ιουλίου και αυτή έχει εγκριθεί. Η πληρωμή αφορά 279.014 νοικοκυριά, που περιλαμβάνουν περισσότερα από 738.000 μέλη. Το συνολικό ποσό είναι ύψους πάνω από 33,84 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι η ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα παραμένει ανοιχτή, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να την επισκέπτονται και να υποβάλουν τις αιτήσεις τους ανά πάσα στιγμή.
  • Θα καταβληθούν το επίδομα στεγαστικής συνδρομής σε 1.629 δικαιούχους, συνολικού ποσού περίπου 383.000 ευρώ και το επίδομα ομογενών σε 8.656 δικαιούχους, συνολικού ποσού περίπου 304.000 ευρώ, για τον Αύγουστο.
Τρίτη 27 Αυγούστου
  • Θα καταβληθούν οι συντάξεις ΟΑΕΕ και ΟΓΑ.
  • Θα καταβληθεί το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) στους δικαιούχους, των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν έως τις 31 Ιουλίου. Συνολικά, θα καταβληθούν 57,6 εκατ. ευρώ σε 272.643 δικαιούχους-νοικοκυριά με περισσότερα από 482.000 μέλη. Υπενθυμίζεται ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΚΕΑ παραμένει ανοιχτή, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να την επισκέπτονται και να υποβάλουν τις αιτήσεις τους ανά πάσα στιγμή.
  • Θα καταβληθούν οι συντάξεις και τα επιδόματα ανασφάλιστων υπερηλίκων μηνός Σεπτεμβρίου σε 34.240 δικαιούχους, συνολικού ποσού περίπου 10.75 εκατ. ευρώ.
Πέμπτη 29 Αυγούστου
  • Θα καταβληθούν οι συντάξεις σε: Δημόσιο, ΙΚΑ, ΝΑΤ, ΚΕΑΝ, στα υπόλοιπα ταμεία του Υπουργείου Εργασίας, καθώς και στις Ένοπλες Δυνάμεις, στα Σώματα Ασφαλείας και στο Πυροσβεστικό Σώμα.

Στις 3 Σεπτεμβρίου 2019 θα καταβάλλει τις επικουρικές συντάξεις το ΕΤΕΑΕΠ (πρώην ΕΤΕΑ).

Την ίδια στιγμή, μία σειρά από επιδόματα και παροχές θα καταβληθούν τις επόμενες ημέρες, όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here