Αρχική Ενέργεια Ξεκινάει η κατασκευή δικτύων φυσικού αερίου σε 18 πόλεις

Ξεκινάει η κατασκευή δικτύων φυσικού αερίου σε 18 πόλεις

0
fusiko aerio
Διαφήμιση

Η Δημόσια Επιχείρηση Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ), ανακοίνωσε την εκκίνηση των διαδικασιών δημοπράτησης των έργων κατασκευής δικτύων διανομής φυσικού αερίου σε 18 πόλεις.

Οι πρώτοι διαγωνισμοί αφορούν την προμήθεια σταθμών διανομής, σταθμών μέτρησης και ρύθμισης για την τροφοδότηση μεγάλων καταναλωτών, «έξυπνων» μετρητών κ.ά.

Το έργο της ΔΕΔΑ για την κατασκευή δικτύων διανομής φυσικού αερίου στις περιφέρειες έχει συνολικό προϋπολογισμό ύψους 140 εκατ. ευρώ συν ΦΠΑ.

Σε ορίζοντα πενταετίας (έως το 2023) θα κατασκευαστούν 1.150 χιλιόμετρα δικτύου και θα γίνουν 30.800 δωρεάν συνδέσεις σε όλες τις κατηγορίες καταναλωτών (οικιακούς, εμπορικούς και βιομηχανικούς).

Οι πόλεις

  • Αλεξανδρούπολη, Δράμα, Καβάλα, Κομοτηνή, Ξάνθη, Ορεστιάδα (Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης).
  • Αλεξάνδρεια, Βέροια, Γιαννιτσά, Κατερίνη, Κιλκίς και Σέρρες (Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας).
  • Άμφισσα, Θήβα, Καρπενήσι, Λαμία, Λιβαδειά και Χαλκίδα (Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας).

Η ΔΕΔΑ είναι η πρώτη εταιρεία στον κλάδο διανομής φυσικού αερίου που δημοπρατεί με το νέο θεσμικό πλαίσιο δημοσίων συμβάσεων.

Στο πλαίσιο αυτό, όλοι οι διαγωνισμοί αναρτώνται στο Εθνικό Σύστημα Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ). Ανακοινώσεις για τους διαγωνισμούς θα γίνονται και στο website της εταιρείας (deda.gr), καθώς και μέσω των σχετικών επιμελητηρίων.

Διαφήμιση