Αρχική Βίντεο Το ξέρατε ότι τα τσιτάχ νιαουρίζουν όπως οι γάτες;

Το ξέρατε ότι τα τσιτάχ νιαουρίζουν όπως οι γάτες;

0
Τσιτάχ, γατόπαρδοι
Διαφήμιση

Τα τσιτάχ, γνωστά και ως γατόπαρδοι, είναι επιβλητικά ζώα. Είναι σαρκοφάγα ζώα, με χαρακτηριστικές μαύρες κηλίδες στο τρίχωμά τους, που χαρακτηρίζονται για τις εξαιρετικούς ικανότητες κυνηγιού και καταδίωξης, καθιστώντας τα τρομακτικούς θηρευτές στην άγρια φύση. Αν βρεθείτε αντιμέτωποι με ένα πεινασμένο τσιτάχ και δεν κάποιο αμάξι κοντά σας, τότε οι πιθανότητες επιβίωσης είναι ελάχιστες, αφού όταν τρέχει αυτό το ζώο, οι ταχύτητές του αγγίζουν τα 120 χιλιόμετρα την ώρα.

Οι γατόπαρδοι μοιάζουν με τις υπόλοιπες αιλουρίδες, όπως τις λεοπαρδάλεις και τις τίγρεις, όμως αυτοί δεν εκφράζονται με έντονους βρυχηθμούς. Στη πραγματικότητα, νιαουρίζουν όπως οι συνηθισμένες γάτες των σπιτιών. Παρότι τα ενήλικα τσιτάχ ζυγίζουν έως και 70 κιλά και έχουν ύψος 1.5 μέτρο, η ανατομία τους είναι η ίδια με μιας μικρής γάτας. Οι φωνητικές χορδές τους είναι παρόμοιες με αυτές των γάτων, και πάλλονται με την αναπνοή.

Τα λιοντάρια, σε αντίθεση με τα τσιτάχ που ανήκουν στην οικογένεια των Felidae, ανήκουν στην οικογένεια Pantherinae (Πανθηρίνες). Η δομή του λάρυγγά τους περιλαμβάνει μεγάλους μυς και μακριές φωνητικές χορδές που τους επιτρέπει να βρυχίσουν. Στην ίδια οικογένεια ανήκουν και οι λεοπαρδάλεις, οι ιαγουάροι (τζάγκουαρ) και οι τίγρεις.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε το βίντεο ενός τρομακτικού θηρευτή που… νιαουρίζει.


Συντάκτης: Ισίδωρος Ρήγας
Πηγή: My Modern Met

Διαφήμιση