Αρχική Επιλεγμένα Τον Αύγουστο ολοκληρώνονται οι κοπές δέντρων στην Χαλκιδική

Τον Αύγουστο ολοκληρώνονται οι κοπές δέντρων στην Χαλκιδική

0
κοπές δέντρα
Διαφήμιση

Μέσα στον Αύγουστο αναμένεται να ολοκληρωθούν οι κοπές των δέντρων, στην Χαλικιδική. Δέντρα που έπεσαν ή κρίθηκαν επικίνδυνα μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα της 10ης Ιουλίου, που έπληξαν την Χαλκιδική.
Αυτό τονίζει ο επικεφαλής του τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μπάμπης Στεργιάδης.

Παρότι οι ρυθμοί της καθημερινότητας έχουν επανέλθει στο φυσιολογικό, το έργο της αποκατάστασης συνεχίζεται. Οι κομμένοι κορμοί απομακρύνονται από δημόσια, αγροτικά και δασικά δίκτυα.

«Την ίδια στιγμή, ξεκινάμε και τη διαχείριση των απορριμμάτων. Φερτών υλικών και υλικών κατεδαφίσεων που συγκεντρώνονται σε δημοτικό χώρο σε κάθε δημοτικό διαμέρισμα.
Η διαδικασία αυτή θα γίνει λογικά εντός του Σεπτεμβρίου. Στα τέλη του ίδιου μήνα αναμένεται να ολοκληρωθούν και οι καθαρισμοί των ρεμάτων», επισημαίνει ο κ. Στεργιάδης.
Σε ότι αφορά τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς στη Χαλκιδική, αναφέρει ότι δεν είναι αυξημένος αυτές τις μέρες.

Ωστόσο σημειώνει ότι την Πέμπτη μπορεί να αλλάξουν κατεύθυνση οι άνεμοι. Σε κάθε περίπτωση, η Πολιτική Προστασία ενημερώνεται διαρκώς για τις καιρικές συνθήκες.
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας διαθέτει υδροφόρα οχήματα στην Πυροσβεστική Υπηρεσία. Αυτά, αποστέλλονται σε σημεία που κρίνει η Πυροσβεστική.

Όπως η Φούρκα, η Νικήτη, η Μεταμόρφωση και το Σέιχ Σου. «Παράλληλα τα οχήματά μας βρίσκονται σε επιφυλακή και συμβάλλουν στην κατάσβεση πυρκαγιών. Όπως εκείνων που σημειώθηκαν τις τελευταίες μέρες στους Δήμους Δέλτα και Θερμαϊκού», προσθέτει.

κοπές δέντρα

Συνεχίζονται και οι αποκαταστάσεις στην Ημαθία

Στο μεταξύ, συνεχίζονται και οι αποκαταστάσεις των ζημιών που σημειώθηκαν στην Ημαθία από το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας της 10ης Ιουλίου.

Ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Ημαθίας, Γιώργος Μπαρμπαρούσης γνωστοποιεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι εντός της εβδομάδας αναμένεται να ολοκληρωθούν οι κοπές επικίνδυνων δέντρων.
Τα συνεργεία των Δήμων και της Περιφέρειας συνεχίζουν τις καταγραφές ζημιών σε σπίτια και καταστήματα αντίστοιχα.
«Καταστροφές υπάρχουν σε σπίτια, σκεπές, καταστήματα, τοίχους, υπόστεγα, μηχανολογικό εξοπλισμό, πομόνες νερού κ.ά. Όλα αυτά καταγράφονται ώστε να σταλούν τα αιτήματα για αποζημιώσεις στην Αθήνα.
Η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη ως τις 10 Αυγούστου, οπότε λήγει η σχετική προθεσμία», αναφέρει.
Εργασίες αποκατάστασης γίνονται και στο κεντρικό ρέμα του χωριού Μαρίνα Νάουσας, όπου ζημιές σημειώθηκαν στην κοίτη και τις τις δύο γέφυρες του χωριού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here