Αρχική Περιβάλλον Θερμότερος όλων των εποχών ο φετινός Ιούλιος

Θερμότερος όλων των εποχών ο φετινός Ιούλιος

0
ioulios
Διαφήμιση

Σύμφωνα με τα στοιχεία της αμερικανικής Υπηρεσίας Ατμόσφαιρας (NOAA), ο φετινός Ιούλιος ήταν ο θερμότερος μήνας όλων των εποχών σε όλο τον πλανήτη.

Επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η NOAA ανακοίνωσε ότι «ο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη γνώρισε μια άνευ προηγούμενου ζέστη τον Ιούλιο, με τις θερμοκρασίες να ανέρχονται σε νέα επίπεδα ρεκόρ κατά τη διάρκεια του θερμότερου μήνα που έχει ποτέ καταγραφεί».

ioulios
Απεικόνιση της ζέστης στην Ευρώπη τον Ιούλιο

Η ζέστη ρεκόρ είχε ως αποτέλεσμα «την τήξη των πάγων στην Αρκτική και Ανταρκτική σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα».

Σύμφωνα με τη NOAA, η μέση θερμοκρασία του πλανήτη τον Ιούλιο ήταν 0,95 βαθμούς πάνω από τον μέσο όρο του 20ου αιώνα, τους 15,8 βαθμούς Κελσίου, γεγονός που καθιστά τον μήνα αυτό τον πιο ζεστό που έχει ποτέ καταγραφεί από το 1880.

«Οι εννέα από τους δέκα πιο θερμοί Ιούλιοι έχουν καταγραφεί από το 2005, με τα πέντε τελευταία χρόνια να είναι τα πέντε πιο ζεστά έτη» υπογραμμίζει η υπηρεσία. Η Αλάσκα γνώρισε τον θερμότερο μήνα Ιούλιο από τότε που ξεκίνησε τις μετρήσεις το 2005.

ioulios alaska
Απεικόνιση της ζέστης στην Αλάσκα τον Ιούλιο

Πολλές χώρες της Ευρώπης κατέγραψαν νέα ρεκόρ θερμοκρασίας, ενώ ο Ιούλιος του 2019 είναι ο θερμότερος μήνας που έχει ποτέ καταγραφεί σε ολόκληρη την αφρικανική ήπειρο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαφήμιση