Αρχική Μεταφορές Τέρμα στο Μιλάνο τα ηλεκτρικά πατίνια από τους δρόμους

Τέρμα στο Μιλάνο τα ηλεκτρικά πατίνια από τους δρόμους

0
πατίνια 1
Διαφήμιση

Μέχρι αύριο, τα ηλεκτρονικά πατίνια δεν θα υπάρχουν στο Μιλάνο. Ο δήμος του Μιλάνου έδωσε εντολή στις εταιρείες που νοικιάζουν ηλεκτρικά πατίνια για να τα απομακρύνουν από τους δρόμους και τα πεζοδρόμια της πόλης.

Η απαγόρευση ισχύει μέχρι ο δήμος να κάνει διαγωνισμό για την ανάθεση της ενοικίασης τους. Καθώς και την τοποθέτηση επιγραφών με τις οδηγίες χρήσεις και τις απαγορεύσεις που προβλέπονται από την νομοθεσία.

Όπως τονίζει η δημαρχία, όχι μόνον δεν έχει δοθεί άδεια στις εταιρείες ενοικίασης των ηλεκτρικών πατινιών, αλλά οι υπηρεσίες τους είχαν αρνηθεί να εγκρίνουν το αίτημα λειτουργίας τους.

Στο Μιλάνο λειτουργούν σήμερα επτά εταιρείες ενοικίασης ηλεκτρικών πατινιών, αλλά επιπλέον υπάρχουν και πολυάριθμοι μεμονωμένοι πολίτες που έχουν αγοράσει ένα δικό τους πατίνι, ή παρόμοιου τύπου όχημα.

πατίνια

Η κυκλοφορία σκούτερ και άλλων «μικρο-οχημάτων ηλεκτρικής κινητικότητας» επιτρέπεται στο Μιλάνο, μόνο σε πεζόδρομους. Δηλαδή πάρκα και πλατείες που προορίζονται για αποκλειστικά για πεζούς, εφόσον η ταχύτητα του οχήματος δεν υπερβαίνει τα 6 χιλιόμετρα την ώρα. Απαγορεύεται ρητώς να κινούνται σε πεζοδρόμια

Η χρήση τους στην Ευρώπη, έχει γίνει ο εφιάλτης πεζών και οδηγών. Και έχουν δημιουργήσει πλήθος προβλήματα στην κυκλοφορία μέσα στον αστικό ιστό. Οι μεγάλες ταχύτητες φθάνουν (50χλμ/ώρα) και έχουν αποδειχθεί επικίνδυνες για τους πεζούς στα πεζοδρόμια. Αλλά και στους δρόμους, ανάμεσα σε αυτοκίνητα και μηχανές. Πριν από λίγες μέρες ένας 30χρονος στο Παρίσι βρήκε τον θάνατο όταν τον παρέσυρε μηχανάκι.

Πηγή:ilpost

Διαφήμιση