Αρχική Ειδήσεις Τατουάζ: Έρευνα για την προστασία από τον ήλιο και τις προκαταλήψεις

Τατουάζ: Έρευνα για την προστασία από τον ήλιο και τις προκαταλήψεις

0
tattoo
Διαφήμιση

Μια νέα πανελλαδική έρευνα που διεξήχθη από τις 18 μέχρι τις 25 Ιουλίου, σε 3.144 άτομα (άνδρες και γυναίκες 17 έως 45 ετών) σχετικά με τα τατουάζ, δείχνει πως μόλις το 41% βάζει αντηλιακό και πως το 39% έχουν βιώσει άσχημη συμπεριφορά.

Την έρευνα πραγματοποίησε η εταιρεία ερευνών και αναλύσεων της ierax analytix.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

  • Μόνο το 41% βάζουν αντηλιακό στην παραλία στα τατουάζ κάθε φορά, ενώ 22% βάζουν συχνά. Το 17% βάζουν μερικές φορές, 8% σπάνια και 9% ποτέ.
  • Το 39% (των ερωτηθέντων) έχουν βιώσει άσχημη συμπεριφορά λόγω των τατουάζ τους (4 στους 10) με βασικούς εκφραστές, ανθρώπους εντός της οικογένειας (55%), του εργασιακού χώρου (51%), στον δρόμο (35%), σε δημόσια Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (28%), σε έλεγχο από σώματα ασφαλείας (22%), στο νοσοκομείο (12%), από φίλους (11%) και στη σχολή (10%).
  • Αναφορικά με τα άτομα που ακόμα δεν έχουν κάποιο τατουάζ, 64% δηλώνουν πως είναι πολύ πιθανό να κάνουν στο μέλλον, ενώ μόνο 12% θεωρούν πως αποκλείεται να κάνουν κάποιο τατουάζ στο μέλλον. Όσον αφορά τους λόγους που δεν έχουν τατουάζ, 57% ακόμα δεν έχουν αποφασίσει τι θέλουν να κάνουν, 16% δεν θέλουν να «λερώσουν» το σώμα τους, 14% δεν έχουν χρήματα, 7% δε μπορούν λόγω οικογένειας, και 6% φοβούνται ότι ένα τατουάζ θα επηρεάσει την εργασία τους.
Διαφήμιση