Αρχική Περιβάλλον Σύνοδος G7: Διαδηλώσεις για την οικονομική και κλιματική πολιτική

Σύνοδος G7: Διαδηλώσεις για την οικονομική και κλιματική πολιτική

0
diadiloseis
Διαφήμιση

Χιλιάδες διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους κοντά στην πόλη Μπιαρίτς της Γαλλίας, όπου φιλοξενείται η σύνοδος της Ομάδας των Επτά (G7), για να διαμαρτυρηθούν για την οικονομική και κλιματική πολιτική, ζητώντας από τις χώρες μέλη της Ομάδας την ανάληψη δράσης.

Διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στη πόλη Εντάι στη γαλλική μεθόριο με την Ισπανία για να διαμαρτυρηθούν και αυτοί για τις πολιτικές πρακτικές που ακολουθούν οι πιο ανεπτυγμένες βιομηχανικά χώρες.

diadiloseis 1

«Οι μεγαλύτεροι καπιταλιστές ηγέτες βρίσκονται εδώ και πρέπει να τους δείξουμε ότι ο αγώνας συνεχίζεται», είπε ο 48χρονος Αλέν Μισανά, ένας ηλεκτρολόγος που φορούσε το χαρακτηριστικό κίτρινο γιλέκο.

«Είναι περισσότερα χρήματα για τους πλούσιους και τίποτα για τους φτωχούς. Βλέπουμε να καίγονται τα δάση της Αμαζονίας και να λιώνουν οι πάγοι στην Ανταρκτική. Οι ηγέτες θα μας ακούσουν», πρόσθεσε ο ίδιος.

diadiloseis 2

Οι διαδηλωτές κρατούσαν πανό με διάφορα συνθήματα με τα περισσότερα μηνύματά τους απευθύνονταν στους ηγέτες των ΗΠΑ, της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Βρετανίας, του Καναδά, της Ιαπωνίας και της Ιταλίας που θα συμμετάσχουν στην τριήμερη σύνοδο.

«Επικεφαλής κρατών, ο Αμαζόνιος φλέγεται», έγραφε ένα από τα πανό, ενώ δεν ήταν το μοναδικό που αναφερόταν στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

diadiloseis 3

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαφήμιση