Αρχική Καταστροφές Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, αύριο στην Ακράτα για τα σκουπίδια

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, αύριο στην Ακράτα για τα σκουπίδια

0
σκουπίδια
Διαφήμιση

Σε αδιέξοδο φαίνεται να έχει φτάσει η κατάσταση με τα σκουπίδια στον Δήμο Αιγιαλείας. Δρόμοι, οι πλατείες και όλοι οι κοινόχρηστοι χώροι παραμένουν επί ημέρες γεμάτοι με όγκους σκουπιδιών.
Οι κάτοικοι αποφάσισαν να βγουν στον δρόμο και να διαμαρτυρηθούν για την κατάσταση που θέτει σε κίνδυνο την υγεία τους.

Και προχωρούν σε ανοιχτή συγκέντρωση διαμαρτυρίας προκειμένου να δοθεί βιώσιμη και οριστική λύση στη διαχείριση των απορριμμάτων.
Εννιά φορείς και σύλλογοι της Ανατολικής Αιγιαλείας, καλούν κατοίκους και επισκέπτες αύριο Τρίτη 13 Αυγούστου στις 11 το πρωί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα φανάρια της Παλαιάς Εθνικής Οδού (διασταύρωση Ακράτας).

Όπως αναφέρουν στο κάλεσμα τους “ο ΧΥΤΑ Αιγείρας δεν λειτουργεί πλέον λόγω υπερκορεσμού και σοβαρών περιβαλλοντικών προβλημάτων που προέκυψαν από την εκτός προδιαγραφών, ανεξέλεγκτη λειτουργία του επί σειρά ετών. Το μόνο που μπορεί να γίνει τώρα είναι η αποκατάσταση και το οριστικό κλείσιμό του”.

σκουπίδια

Δρόμοι και πλατείες γεμάτα από σκουπίδια

“Καθώς ακόμη δεν έχει βρεθεί, αναφέρεται στο κάλεσμα, βιώσιμη οριστική λύση για την διαχείριση των απορριμμάτων στην περιοχή μας, η αποκομιδή των σκουπιδιών πραγματοποιείται από τον Δήμο με μεγάλες καθυστερήσεις.
Η προτεινόμενη μεταφορά τους στον ΧΥΤΑ Κοζάνης δημιουργεί προβλήματα. Το υπέρογκο κόστος μεταφοράς καθώς και η μεγάλη απόσταση, καθιστούν προβληματική μια τέτοια λύση. Με αποτέλεσμα οι δρόμοι, οι πλατείες και όλοι οι κοινόχρηστοι χώροι να παραμένουν επί ημέρες γεμάτοι με όγκους σκουπιδιών, με άμεσες αρνητικές επιπτώσεις στην Δημόσια Υγεία, στο Περιβάλλον και στην Ποιότητα Ζωής μας”.

Την συγκέντρωση διαμαρτυρίας οργανώνουν:

  • Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Παραλίας Ακράτας
  • Φίλοι του Περιβάλλοντος Ανατολικής Αιγιάλειας
  • Σύλλογος Εμπορικής και Τουριστικής Ανάπτυξης Ανατολικής Αιγιάλειας
  • Πολιτιστικός Σύλλογος «Αναγέννησις» Ακράτα
  • Πολιτιστικός Σύλλογος Αιγείρας
  • Θεατρικό Εργαστήρι Αιγείρας
  • Φιλαρμονική Ακράτας
  • Αθλητική Ένωση Αιγείρας – Ακράτας
  • Επιτροπή Αγώνα Ανατολικής Αιγιάλειας
Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here