Αρχική Τουρισμός - Ταξίδια Στενότερη συνεργασία Ελλάδας – Κουβέιτ στον τουρισμό και τις επενδύσεις

Στενότερη συνεργασία Ελλάδας – Κουβέιτ στον τουρισμό και τις επενδύσεις

0
Ellada Koubeit
Διαφήμιση

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και ο πρέσβης του Κουβέιτ Σαούντ Φαϊζάλ Σαούντ Αλ Νταουίς, συμφώνησαν τη στενότερη συνεργασία των δύο χωρών σε θέματα τουρισμού και επενδύσεων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, επιβεβαιώθηκε το εξαιρετικό επίπεδο των διμερών σχέσεων και εκφράστηκε η προσδοκία ότι η προσεχής Ευρω-Αραβική Σύνοδος Κορυφής (EU-Arab Summit) που θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο στην Αθήνα, θα συμβάλουν στην περαιτέρω εμβάθυνση των σχέσεων των δύο χωρών.

Ειδική αναφορά έγινε κατά τη συνάντηση «στις επενδύσεις ανάμεσα στις δύο χώρες και στον μεγάλο αριθμό πολιτών του Κουβέιτ που επισκέπτονται την Ελλάδα κάθε χρόνο».

Ο κ. Βαρβιτσιώτης, τόνισε πως η πολιτική και οικονομική σταθερότητα της Ελλάδας, καθώς και η επικείμενη άρση των capital controls, καθιστούν τη χώρα πόλο προσέλκυσης νέων επενδύσεων.

Στο ίδιο πλαίσιο, έκανε αναφορά στο επιτυχές παράδειγμα της επενδυτικής συμμετοχής του Κουβέιτ στο ξενοδοχείο Four Seasons Astir Palace και ανέδειξε τις προοπτικές που θα προσφέρει η επένδυση στο Ελληνικό, η διαδικασία αδειοδοτήσεως του οποίου αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους.

Ο πρέσβης του Κουβέιτ, από την πλευρά του, αναγνώρισε το βελτιωμένο επενδυτικό περιβάλλον στην Ελλάδα, το οποίο, σε συνδυασμό με την επικείμενη απευθείας αεροπορική σύνδεση των δύο κρατών, θα καταστήσει τη χώρα μας ακόμη πιο δημοφιλή προορισμό για τους επενδυτές και τους πολίτες του Κουβέιτ.

Διαφήμιση