Αρχική Επιλεγμένα Σε εφαρμογή τέθηκε ο ευρωπαϊκός αριθμός άμεσης ανάγκης 112

Σε εφαρμογή τέθηκε ο ευρωπαϊκός αριθμός άμεσης ανάγκης 112

0
112 αριθμός

Ξεκίνησε πριν από λίγο η εφαρμογή του ευρωπαϊκού αριθμού άμεσης ανάγκης 112, όπως έγινε γνωστό από την Πολιτική Προστασία.

Πλέον λειτουργούν πλήρως τα δύο κέντρα του 112, καθώς ολοκληρώθηκε η εκπαίδευση όσων τα στελεχώνουν και πλέον θα μπορούν να στέλνονται μηνύματα στα κινητά όλων των πολιτών, σε ολόκληρη τη χώρα, 24 ώρες το 24ωρο για επτά μέρες την εβδομάδα.

Μέχρι το τέλος του χρόνου θα στέλνονται μηνύματα και CBS και SMS.

Σύμφωνα με διευκρινήσεις από την ΓΓΠΠ, με τον CBS μπορούν να ενημερώνονται αυτομάτως όλα τα κινητά μιας περιοχής, για την απομάκρυνση, π.χ., του πληθυσμού λόγω κινδύνου, αλλά επειδή για τη λήψη των μηνυμάτων πρέπει τα κινητά να έχουν ειδικό πρόγραμμα, θα στέλνονται και SMS, ώστε να υπάρχει πλήρης κάλυψη.

Παράλληλα, στο επόμενο διάστημα, θα ξεκινήσει μια καμπάνια ενημέρωσης των πολιτών, με πρωτοβουλία της ΓΓΠΠ, για το πώς θα ρυθμίσουν οι πολίτες τα κινητά που δεν έχουν κατεβάσει το πρόγραμμα για την ενημέρωση με μηνύματα CBS, ώστε να μπορούν να λαμβάνουν με τον τρόπο αυτό τις ειδοποιήσεις.

Τονίζεται ότι σε κάθε περίπτωση οι πολίτες έχουν την δυνατότητα να τηλεφωνούν για βοήθεια ή για να αναφέρουν καταστάσεις έκτακτης ανάγκης στο 112.

Μέχρις στιγμής, το μόνο που απομένει να ολοκληρωθεί είναι ο αυτόματος γεωεντοπισμός του τηλεφώνου που καλεί, κάτι που θα γίνεται άμεσα στην τελική λειτουργία του 112.

Για την ώρα, ο εντοπισμός  είναι εφικτός μέσω των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, που συνεργάζονται με τα συντονιστικά κέντρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here