Αρχική Επιστήμη Ρωσία: Βρέθηκαν τα λείψανα ενός στρατηγού του Ναπολέοντα

Ρωσία: Βρέθηκαν τα λείψανα ενός στρατηγού του Ναπολέοντα

0
stratigos 2
Διαφήμιση

Οι αρχαιολόγοι που πιστεύουν ότι εντόπισαν τα λείψανα ενός έμπιστου στρατηγού του Ναπολέοντα, ζήτησαν να γίνουν εξετάσεις DNA στη Γαλλία, ώστε να προσδιοριστεί με ακρίβεια η ταυτότητα του νεκρού.

Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους πρόκειται για τον Σαρλ Ετιέν Γκουντέν ντε λα Σαρμπονιέρ, ο οποίος τραυματίστηκε βαρύτατα από βλήμα κανονιού στις 19 Αυγούστου 1812 κατά τη διάρκεια της μάχης της Βαλουτίνα Γκόρα σε απόσταση περίπου 20 χιλιομέτρων ανατολικά της πόλης Σμολένσκ, στη διάρκεια του Πατριωτικού Πολέμου (όπως τον αποκαλούν οι Ρώσοι).

Σύμφωνα με τους ιστορικούς εξαιτίας του τραυματισμού του, του ακρωτηρίασαν το αριστερό πόδι και πέθανε τρεις ημέρες αργότερα, σε ηλικία 44 ετών. Ο τάφος του δεν βρέθηκε ποτέ.

stratigos 1

Μετά από πολύμηνες έρευνες, η ομάδα των αρχαιολόγων, αποτελούμενη από Γάλλους και Ρώσους, που συγκροτήθηκε με πρωτοβουλία του Πιερ Μαλινόφκσι προέδρου του Γαλλορωσικού Ιδρύματος Ιστορικών και Στρατιωτικών Πρωτοβουλιών, ανακάλυψε στις αρχές Ιουλίου οστά που φέρουν ίχνη από τραύματα παρόμοια με εκείνα του στρατηγού Γκουντέν.

Σε συνέντευξη τύπου ο Πιερ Μαλινόφκσι, είπε πως ζητήθηκε να προχωρήσουν στην ταυτοποίηση του DNA, για να σιγουρευτούν για την ταυτότητα των οστών.

«Τους ζήτησα, και δεν το αρνήθηκαν, να πάρουν DNA από το λείψανο, να το στείλουν στη Γαλλία, στο Ιατροδικαστικό Ινστιτούτο της Μασσαλίας», είπε, εξηγώντας ότι το γενετικό υλικό μπορεί να συγκριθεί εκεί με εκείνο του αδελφού του στρατηγού.

stratigos 3

«Για να επικυρωθεί, πρέπει να γίνει στη Γαλλία, όχι στη Ρωσία», συνέχισε, δηλώνοντας βέβαιος για το αποτέλεσμα, δεδομένου ότι από τις μελέτες που έχουν γίνει μέχρι τώρα «γνωρίζουμε με ακρίβεια τα τραύματα του στρατηγού, την ηλικία του, το ύψος του».

Ένας απόγονος του στρατηγού, ο Αλμπερίκ ντ’ Ορλεάν, που είχε προσκληθεί στη Μόσχα δήλωσε επίσης πεπεισμένος ότι το λείψανο ανήκει στον Γκουντέν. «Δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιος θα διασκέδαζε αλλάζοντας το πτώμα, μιμούμενος τα τραύματα που υπέστη στη μάχη», είπε χαρακτηριστικά, εκφράζοντας την ελπίδα να επαναπατριστεί το λείψανο «με τις τιμές που του αξίζουν και να ενταφιαστεί στο Μέγαρο των Απομάχων».

stratigos 4

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠυρκαγιά στην Αρτέμιδα και στην Τανάγρα
Επόμενο άρθροΜανιφέστο 48 οργανώσεων για τον Αμαζόνιο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ