Αρχική Ειδήσεις Πτώση ελικοπτέρου στη θάλασσα του Πόρου: νεκροί και οι 3 επιβαίνοντες

Πτώση ελικοπτέρου στη θάλασσα του Πόρου: νεκροί και οι 3 επιβαίνοντες

0
ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ3
Διαφήμιση

Νεκροί είναι και οι τρεις επιβαίνοντες στο πολιτικό ελικόπτερο που έπεσε στις 15:40 στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Πόρου και Γαλατά. Πρόκειται για δύο άνδρες ρωσικής καταγωγής και τον Έλληνα πιλότο, οι σωροί των οποίων εντοπίστηκαν από τη Μονάδα Υποβρύχιων Αποστολών. Το ελικόπτερο είχε ξεκινήσει από τον Γαλατά με προορισμό το Ελευθέριος Βενιζέλος.

Τα μοιραία καλώδια

ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ4

«Δεν έχει βρεθεί έως τώρα η καμπίνα του ελικοπτέρου», ανέφερε στην ΕΡΤ ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Σώματος Νίκος Λαγκαδιανός, ο οποίος μοιράστηκε τις πρώτες πληροφορίες για την πτώση του ελικοπτέρου στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Πόρου και Γαλατά.

Η ανακοίνωση της ΥΠΑ

ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ2

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας εκφράζει τα συλλυπητήριά της στις οικογένειες των επιβαινόντων και του πιλότου.

Σε επίσημη ανακοίνωση ενημερώνει σχετικά με το δυστύχημα ότι “ελικόπτερο τύπου Agusta A109 με κατατεθειμένο σχέδιο πτήσης, προερχόμενο από Κρανίδι με προορισμό το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και με ενδιάμεση στάση την περιοχή του Γαλατά για να παραλάβει δύο (2) επιβάτες έχασε την επαφή του με τον Πύργο Έλεγχου Αθηνών και άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αρχές για τον εντοπισμό του. Συγκεκριμένα στις 15:32 τοπική ώρα ο πιλότος του ελικοπτέρου επικοινώνησε με την προσέγγιση Αθηνών και ανακοίνωσε ότι σε μερικά λεπτά αναχωρεί από Γαλατά, μετά από αυτή την συνομιλία χάθηκε η οποιαδήποτε επικοινωνία με το κέντρο.

Η ΥΠΑ από την στιγμή που δεν είχε επικοινωνία με το πτητικό μέσο ενημέρωσε το Ενιαίο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης καθώς και την Επιτροπή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων δίνοντας το τελευταίο στίγμα του ελικοπτέρου για να προχωρήσουν τις διαδικασίες έρευνας και διάσωσης των επιβαινόντων”.

Το πολίτικο ελικόπτερο ανήκει στην εταιρεία ifly η όποια εδρεύει στην Πάχη Μεγάρων. Η Υπηρεσία θα αναμένει τα αποτελέσματα από την Επιτροπή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων.

Άμεση κινητοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ

Συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ έσπευσαν άμεσα στο σημείο, προκειμένου να επιθεωρήσουν και να εκτιμήσουν τις ζημιές που προκλήθηκαν από την πρόσκρουση του ελικοπτέρου στην εναέρια γραμμή που τροφοδοτεί το νησί του Πόρου από τον Γαλατά. Όπως επισημαίνει η εταιρεία, οι εργασίες των συνεργείων συνεχίζονται πυρετωδώς, προκειμένου να  αποκατασταθούν οι ζημιές όσο το δυνατόν ταχύτερα. Ταυτόχρονα γίνονται όλες οι απαραίτητες προσπάθειες για την άμεση μεταφορά Ηλεκτροπαραγωγών Ζευγών, προκειμένου να επανηλεκτροδοτηθεί το νησί σε περίπτωση που η αποκατάσταση της βλάβης αποδειχθεί χρονοβόρα.

 

 

Διαφήμιση