Αρχική Υγεία - Διατροφή Προβλήματα στον εγκέφαλο μπορεί να προκαλέσει μία σοβαρή εγχείρηση

Προβλήματα στον εγκέφαλο μπορεί να προκαλέσει μία σοβαρή εγχείρηση

0
εγχείρηση
Διαφήμιση

Οι σημαντικές χειρουργικές επεμβάσεις σχετίζονταν με σχεδόν πεντάμηνη γήρανση του εγκεφάλου, στα άτομα μεγάλης ηλικίας. Και συνδέονται με μια μικρή μακροχρόνια μείωση της γνωστικής λειτουργίας.

Αυτό αποδεικνύουν στοιχεία μελέτης που δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό The BMJ.

Εισαγωγές για ιατρικές παθήσεις και εγκεφαλικό επεισόδιο συσχετίστηκαν με μια πολύ μεγαλύτερη πρόσθετη γνωστική παρακμή των 1,4 και 13 ετών αντίστοιχα.
Η εισαγωγή στο νοσοκομείο για σοβαρή χειρουργική επέμβαση ή ιατρική κατάσταση: Αύξησε τις πιθανότητες ουσιαστικής μείωσης των γνωστικών λειτουργιών κατά 2,3 και 6,2 αντίστοιχα.

εγχείρηση

Η ηλικία σχετίζεται με τις πιθανότητες ουσιαστικής διπλασιασμού της μείωσης

“Τα δεδομένα μας δείχνουν ότι η μεγάλη χειρουργική επέμβαση συνδέεται με μια μικρή μακροπρόθεσμη μέση αλλαγή γνωστική λειτουργία, καταλήγουν οι ερευνητές. Και η ηλικία σχετίζεται με τις πιθανότητες ουσιαστικής διπλασιασμού της μείωσης”.

Τα αίτια αυτής της σχέσης παραμένουν άγνωστα. Και παρότι πολλοί έχουν κατηγορήσει την αναισθησία, οι μελέτες δεν το επιβεβαιώνουν.

Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι δεν υπήρχαν διαθέσιμες πληροφορίες σχετικά με τον τύπο της αναισθησίας που χρησιμοποιήθηκε.
“Οπότε δεν μπορούσε να αξιολογηθεί ο ενδεχόμενος ρόλος της σε οποιαδήποτε μακροχρόνια γνωστική αλλαγή”.

Οι επιστήμονες υπογραμμίζουν πως θα πρέπει να ενημερώνονται πληρέστερα οι ασθενείς για τις πιθανές νοητικές βλάβες που μπορεί να έχει μια εγχείρηση. Και να υποβάλλονται σε τεστ γνωστικής αξιολόγησης και πριν από το χειρουργείο για να γνωρίζουν κατά πόσο κινδυνεύουν.

Διαφήμιση