Αρχική Περιβάλλον Πολιτική προστασία και εθελοντισμός στα σχολεία ως μαθήματα

Πολιτική προστασία και εθελοντισμός στα σχολεία ως μαθήματα

0
mathites
Διαφήμιση

Την ένταξη της πολιτικής προστασίας και του εθελοντισμού ως βασικό μάθημα στα σχολεία, συζήτησαν η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως και η υφυπουργός, Σοφία Ζαχαράκη, σε συνάντηση με τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά.

Σύμφωνα με το υπουργείο, οι τρόποι πληρέστερης ενημέρωσης και διαπαιδαγώγησης των μαθητών σχετικά με ζητήματα πρόληψης και προστασίας από φυσικές καταστροφές, είναι βασική προτεραιότητα.

kerameos

Προγραμματική στόχευση της κυβέρνησης, είναι να υπάρξουν προσαρμογές στο εκπαιδευτικό σύστημα, ώστε εκτός από σύγχρονη και σφαιρική γνώση, να παρέχει στους νέους περαιτέρω εφόδια που θα τους καθιστούν πιο ολοκληρωμένες προσωπικότητες και θα τους προετοιμάζουν περισσότερο για το επαγγελματικό τους μέλλον και την κοινωνική τους ενσωμάτωση.

Στη βάση αυτή, η ηγεσία του υπουργείου έχει ήδη ξεκινήσει να μελετά ένα νέο συνεκτικό πρόγραμμα σπουδών. Πέρα από παρεμβάσεις στο σημερινό πρόγραμμα σπουδών, στόχος είναι, το ωρολόγιο πρόγραμμα να ενισχυθεί και με νέες θεματικές, όπως:

  • προφύλαξη από φυσικές καταστροφές,
  • εθελοντισμός,
  • επιχειρηματικότητα,
  • σεβασμός στον άλλον,
  • διατροφή και υγιεινή.

Με κεντρική επιδίωξη την ευρύτερη διαπαιδαγώγηση των νέων.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΗ αστυνομία στους ελέγχους εισιτηρίων της αστικής συγκοινωνίας
Επόμενο άρθροΗ μεγαλοπρέπεια του μεγαλύτερου πλανήτη του ηλιακού μας συστήματος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ