Αρχική Ειδήσεις Ποιοι είναι οι 5 άξονες της κυβέρνησης για την ναυτιλία

Ποιοι είναι οι 5 άξονες της κυβέρνησης για την ναυτιλία

0
Μητσοτακης Ναυτιλία
Διαφήμιση

Τους πέντε άξονες για τη ναυτιλιακή πολιτική έθεσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνεργασία με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννη Πλακιωτάκη.

Τους άξονες έθεσε σήμερα ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Οι 5 άξονες της Ελληνικής ναυτιλίας

1. Ποντοπόρος Ναυτιλία, με πιο ελκυστική την εθνική σημαία στους Ελληνες πλοιοκτήτες

“Στόχος μας να κάνουμε την εθνική σημαία ξανά πιο ελκυστική για τους Έλληνες πλοιοκτήτες, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Αλλά και να ενισχύσουμε δραστικά το πλαίσιο της ναυτικής εκπαίδευσης, ώστε να προσελκύσουμε περισσότερα νέα παιδιά στη θάλασσα. Και να μπορούμε να τους παρέχουμε ποιοτική εκπαίδευση ώστε να ακολουθήσουν μια επαγγελματική σταδιοδρομία σε ένα κλάδο που η χώρα μας έχει μεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήματα”.

2. Λιμάνια: Παγκόσμια ανταγωνιστικό λιμάνι ο Πειραιάς

“Το εμβληματικό λιμάνι του Πειραιά είναι στις προτεραιότητές μας, επισήμανε ο πρωθυπουργός, όσον αφορά το πώς θα προσελκύσουμε τις επενδύσεις. Στόχος είναι να εξελίξουμε τον Πειραιά σε ένα παγκόσμιο ανταγωνιστικό λιμάνι.
Αλλά και πώς θα αναπτύξουμε και τα άλλα μας λιμάνια ώστε να λειτουργούν σωστά και με ασφάλεια”.

3. Θαλάσσιος τουρισμός, με τεράστιες δυνατότητες

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφέρθηκε και στις “τεράστιες δυνατότητες που ανοίγονται στον θαλάσσιο τουρισμό. Σε συνεργασία με το υπουργείο Τουρισμού θα καταστήσουν την Ελλάδα πρωτοπόρο στον θαλάσσιο τουρισμό. Και θα αξιοποιήσουν πλήρως τα πολύ σημαντικά έσοδα που φέρνει στην Ελλάδα ο θαλάσσιος τουρισμός”.

4. Νησιωτική πολιτική και φροντίδα για τους κατοίκους των νησιών

“Το 15% των Ελλήνων είναι κάτοικοι σε νησιά, υπογράμμισε ο κ.Μητσοτάκης. Και συζητήσαμε με την ηγεσία του υπουργείου να διερευνήσουμε τη δυνατότητα ενός τομεακού προγράμματος για τη νησιωτική πολιτική. Αυτό στο πλαίσιο του νέου ΕΣΠΑ, ώστε επιτέλους να μπορέσουμε να έχουμε ένα ενιαίο χρηματοδοτικό εργαλείο για να υποστηρίξουμε τις δράσεις των νησιών μας. Και ειδικά των μικρών νησιών που χρειάζονται ένα ειδικό πλαίσιο φροντίδας και υποστήριξης”.

5. Ασφάλεια στη θάλασσα, από πνιγμούς

“Είναι αδιανόητο σε μία νησιωτική χώρα να έχουμε τόσους πνιγμούς. Θα αξιοποιήσουμε πλήρως τις δυνατότητες τεχνολογίας ώστε να μπορούμε να κολυμπάμε στις θάλασσες με απόλυτη ασφάλεια”, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

mhtsotakis

Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τις γυναίκες και τους άντρες του λιμενικού για το έργο τους. Και υποσχέθηκε ότι θα ενισχύσει υπηρεσιακά το λιμενικό σώμα το οποίο φυλάσσει αποτελεσματικά τα θαλάσσια σύνορα που είναι και ευρωπαϊκά.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννης Πλακιωτάκης έκανε δώρο στον πρωθυπουργό μια πυξίδα λέγοντας:
“Αν και ο πρωθυπουργός έχει χαράξει ρότα και ξέρει προς τα πού πλέει, καλό είναι να έχει μία πυξίδα” με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντά: “Η πυξίδα κοιτάει πάντα μπροστά”.

Διαφήμιση