Αρχική Υγεία - Διατροφή Πανευρωπαϊκή συλλογή υπογραφών για “να μάθουμε τι τρώμε”

Πανευρωπαϊκή συλλογή υπογραφών για “να μάθουμε τι τρώμε”

0
πανευρωπαϊκή μαθε τι τρως
Διαφήμιση

Ξεκίνησε η πανευρωπαϊκή συλλογή υπογραφών για την υποχρεωτική δήλωση προέλευσης στα τρόφιμα.
Καλούνται όλοι οι Έλληνες πολίτες να υπογράψουν στην πανευρωπαϊκή συλλογή υπογραφών, που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα “να μάθουμε τι τρώμε”.

Ζημιές στην υγεία και στην τσέπη των Ευρωπαίων πολιτών

Η πανευρωπαϊκή συλλογή υπογραφών στόχο έχει την υποχρεωτική αναγραφή στις συσκευασίες τροφίμων της προέλευσης των συστατικών τους.
Έτσι θα αποφευχθεί η διατροφική απάτη. Κι αυτή δεν περιορίζεται μόνο στον οικονομικό τομέα, αλλά μπορεί να επιφέρει σοβαρές βλάβες στην υγεία των καταναλωτών πολιτών.

πανευρωπαϊκή διατροφή

Στην Ευρώπη, οι διατροφικές απάτες υπολογίζεται ότι προξενούν ζημίες που ανέρχονται σε έως 12 δις € ετησίως. Και το φαινόμενο έχει ενταθεί τις τελευταίες δεκαετίες.
Η υποχρεωτική ένδειξη προέλευσης στις επισημάνσεις τροφίμων συμβάλλει στην αποτροπή νοθεύσεων. Αλλά και αθέμιτων εμπορικών πρακτικών που βλάπτουν την κοινή αγορά αλλά και τις εθνικές οικονομίες.

Χρειάζεται να συγκεντρωθούν πάνω από 1.000.000 υπογραφές από τουλάχιστον επτά χώρες, μέχρι 2 Οκτωβρίου 2019, για να προχωρήσει η διαδικασία, η οποία έχει εγκριθεί από την ΕΕ στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας Πολιτών.

Διαφήμιση