Αρχική Ειδήσεις ΟΛΠ: Νέο master plan με επενδύσεις ύψους 800 εκατ. ευρώ

ΟΛΠ: Νέο master plan με επενδύσεις ύψους 800 εκατ. ευρώ

0
ΟΛΠ1
Διαφήμιση

Μετά από πολλές συζητήσεις και διεργασίες κατατέθηκε τελικά στο Υπουργείο Ναυτιλίας το νέο αναθεωρημένο master plan του ΟΛΠ το οποίο θα εισαχθεί στη συνέχεια για συζήτηση και αποδοχή στην Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων (ΕΣΑΛ).

Τι προβλέπει

ΟΛΠ3

Το master plan προβλέπει αυξημένες επενδύσεις στα 800 εκατ. ευρώ από 612 του αρχικού σχεδίου στις οποίες περιλαμβάνεται η κατασκευή τέταρτου προβλήτα διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων (330 εκατ. ευρώ) όχι όμως και ναυπηγείο. Επίσης περιορίζει τα σχέδια για την κατασκευή mall στον επιβατηγό σταθμό κρουαζιέρας σε ένα μικρότερο εμπορικό κέντρο το οποίο θα απευθύνεται αποκλειστικά στους επιβάτες.

“Τεράστιο στοίχημα”

ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗΣ

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης χαρακτήρισε την επένδυση “ένα τεράστιο στοίχημα για τη χώρα”, τονίζοντας ότι “στέλνει ένα σαφές και ξεκάθαρο μήνυμα προς τους ξένους επενδυτές, τόσο στην Κίνα, όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο, ότι η κυβέρνηση μας είναι αποφασισμένη, στο πλαίσιο της νομιμότητας πάντα, να προχωρήσει με γρήγορο ρυθμό σε όλες εκείνες τις δομικές αλλαγές που απαιτούνται ώστε να βρουν πρόσφορο έδαφος όλα εκείνα τα επενδυτικά προγράμματα που βελτιώνουν την ανταγωνιστικότητα της εθνικής μας οικονομίας σε παγκόσμιο επίπεδο, ωφελώντας όχι μόνο τους επενδυτές, αλλά και τον Ελληνικό λαό».

 

 

Διαφήμιση