Αρχική Ειδήσεις Οδηγίες του υπουργείου Παιδείας προς τις σχολικές μονάδες

Οδηγίες του υπουργείου Παιδείας προς τις σχολικές μονάδες

0
paideias
Διαφήμιση

Το υπουργείο Παιδείας με έγγραφο που έστειλε σε όλες τις διευθύνσεις εκπαίδευσης, ζητά να προχωρήσουν σε συγκεκριμένες ενέργειες, ώστε οι δημόσιες σχολικές μονάδες να αρχίσουν τα μαθήματα χωρίς προβλήματα.

Τα βιβλία έχουν ήδη παραδοθεί σε όλα τα σχολεία της χώρας από τις αρχές του καλοκαιριού. Μεγάλο στοίχημα, ωστόσο, για το υπουργείο είναι η έγκαιρη στελέχωση των σχολείων με εκπαιδευτικό προσωπικό (αναπληρωτές), ώστε η έναρξη της χρονιάς να μη βρει τις σχολικές μονάδες χωρίς δασκάλους και καθηγητές.

Όσον αφορά στα υπόλοιπα θέματα, το υπουργείο ζητά από τις αρμόδιες διευθύνσεις τα εξής:

  • Nα γίνει μια πρώτη σαφής και ρεαλιστική καταγραφή των αναμενόμενων τμημάτων Νηπιαγωγείων, Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων, Ε.Π.Α.Λ. και Σ.Μ.Ε.Α.Ε., ανά Διεύθυνση Εκπαίδευσης, σε συσχέτιση με τα αντίστοιχα περυσινά δεδομένα.
  • Να γίνει πλήρης αποτύπωση των Τμημάτων Νηπιαγωγείων, Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων, Λυκείων, ΕΠΑ.Λ. και Σ.Μ.Ε.Α.Ε. ανά Διεύθυνση Εκπαίδευσης.
  • Να οριστικοποιηθούν τα στοιχεία στο Πληροφοριακό Σύστημα myschool σχετικά με τους μαθητές με αναπηρία ή και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες που φοίτησαν σε σχολικές μονάδες Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης», για την καταρχήν με πληρότητα και ακρίβεια επικαιροποίηση των στοιχείων για το σχολικό έτος 2018-2019, καθώς και την έναρξη καταχώρισης στοιχείων για το τρέχον σχολικό έτος 2019-2020 μέχρι την Παρασκευή 06/09/2019.
  • Να γίνει αποτύπωση της εικόνας εφαρμογής της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης, όπου αυτή είναι υποχρεωτική και ενημέρωση για τυχόν δυσχέρειες.
  • Να γίνει έλεγχος των κτιριακών εγκαταστάσεων των σχολικών μονάδων σε συνεργασία με τις υπηρεσίες των Δήμων μέχρι 03/09/2019.
  • Να γίνει επιβεβαίωση επάρκειας εξοπλισμού σε νεοανεγερθέντα σχολικά κτήρια, μέχρι 02/09/2019.
  • Να επιβεβαιωθεί η παραλαβή όλων των διδακτικών βιβλίων.
  • Να διερευνηθεί σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες των Περιφερειών, η ολοκλήρωση των ενεργειών για την έγκαιρη έναρξη των μεταφορών των μαθητών όλων των τύπων σχολικών μονάδων μέχρι 02/09/2019.
Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΓενικά αίθριος θα είναι ο καιρός αύριο Σάββατο 31 Αυγούστου
Επόμενο άρθροΑνησυχία του ΙΣΑ για τα νέα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ