Αρχική Ειδήσεις Ο ΕΟΤ στηρίζει το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου

Ο ΕΟΤ στηρίζει το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου

0
εοτ φεστιβάλ

Με την υποστήριξη του ΕΟΤ διοργανώνεται και φέτος το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβο (16 – 19/8/2019).
Οι τέσσερις προ-φεστιβαλικές εκδηλώσεις γίνονται, για πρώτη φορά, εκτός νησιού και συγκεκριμένα στην Χίο, από τις 8 έως και τις 12 Αυγούστου.

Το καταξιωμένο διεθνώς Molyvos International Music Festival θεωρείται ένας σημαντικός μουσικός θεσμός. Βασικός του στόχος είναι να προβάλλει διεθνώς την Λέσβο και την Ελλάδα μέσω των διεθνών συμπράξεων.
Συνεργασιών με τις ξένες Πρεσβείες και των αντιπροσωπιών άλλων Ευρωπαϊκών Κρατών αλλά και των διάσημων καλλιτεχνών που συμμετέχουν.
Επίσης συμβάλλει καθοριστικά στην εξοικείωση της νέας γενιάς του νησιού με την κλασσική μουσική.

εοτ φεστιβάλ

Ο ΕΟΤ αναγνωρίζοντας την σπουδαιότητα της διοργάνωσης έχει στηρίξει το φεστιβάλ και κατά τα δύο προηγούμενα έτη (2017 & 2018), στο πλαίσιο των στρατηγικών κατευθύνσεων της τουριστικής πολιτικής για την ενίσχυση των νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου, που έχουν δεχθεί πιέσεις από την προσφυγική κρίση, με στόχο:

  • Την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος στην περιοχή
  • Την προσέλκυση μουσικόφιλων επισκεπτών από όλο τον κόσμο

Μουσικά δρώμενα έκπληξη

Με την λήξη των προ-φεστιβαλικών εκδηλώσεων και πριν την έναρξη του κυρίως Φεστιβάλ, θα πραγματοποιηθεί στις 13 Αυγούστου 2019 Συναυλία «γέφυρα».

Θα συνδέσει το περσινό με το φετινό φεστιβάλ – από το Παράρτημα του Πανεπιστημίου Άγκντερ Νορβηγίας στο Μετόχι Αγ. Αναργύρων Μονής Λειμώνος στην Καλλονή με τίτλο: «Από τη Γέννηση στο Διάλογο».
Μεταξύ των Προ-φεστιβαλικών και των Φεστιβαλικών εκδηλώσεων, δηλαδή από τις 13 έως τις 19/8/2019, οι μουσικοί που συμμετέχουν θα διοργανώνουν 10λεπτα μουσικά δρώμενα – έκπληξη στους δρόμους του Μολύβου.
Δίνοντας στους επισκέπτες την μοναδική ευκαιρία να τους ακούσουν να τους δουν και να τους γνωρίσουν από κοντά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here