Αρχική Περιβάλλον Μειώνουν τα ταξίδια οι Γάλλοι για την προστασία του κλίματος

Μειώνουν τα ταξίδια οι Γάλλοι για την προστασία του κλίματος

0
Γάλλοι αεροπλάνο

Οικολογική συνείδηση και καταναλωτική συμπεριφορά. Προκειμένου να αποφύγουν τις ιδιαίτερα επιβλαβείς για το κλίμα μετακινήσεις με τα αεροπλάνα πολλοί Γάλλοι αποφάσισαν να κάνουν φέτος διακοπές στην πατρίδα τους.

Είναι το δεύτερο «μαύρο Σαββατοκύριακο» στις μετακινήσεις των παραθεριστών με μποτιλιαρίσματα που ξεπέρασαν χθες συνολικά τα 720 χιλιόμετρα ενώ στις αρχές του μήνα είχαν ξεπεράσει τα 740 χιλιόμετρα.

Ο Αύγουστος είναι αναμφισβήτητα ο μήνας που προτιμούν και οι Γάλλοι για τις διακοπές τους.
Η Βουλή είναι κλειστή, πολλές επιχειρήσεις έχουν κατεβάσει ρολά και ο Εμανουέλ Μακρόν βρίσκεται από τις 24 Ιουλίου στο Κάστρο της Μπεργκασόν, προεδρικό θέρετρο, στη Μεσόγειο. Για «να ξεκουραστεί δουλεύοντας», όπως λέει το περιβάλλον. Στις 19 Αυγούστου άλλωστε θα φιλοξενήσει εκεί τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Επηρεασμένοι από το μαθητικό κίνημα

Δύο στους τρεις Γάλλους, το 64%, φεύγουν για διακοπές κατά πλειοψηφία τον Αύγουστο.
Το μεγαλύτερο μέρος εξ΄ αυτών παραμένει στη Γαλλία, σύμφωνα με εκτιμήσεις της γαλλικής εταιρίας Protourisme.

Ο συνδυασμός του τερπνού μετά του ωφελίμου, των διακοπών με την προστασία του κλίματος, μοιάζει να γοητεύει όλο και πιο πολύ.

Σύμφωνα με μελέτη του ιστότοπου booking.com, μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου 900.000 Γάλλοι αποφάσισαν να μην ταξιδέψουν στον εξωτερικό. Εξ’ αυτών 200.000 αρνήθηκαν να πάρουν το αεροπλάνο.

Το μαθητικό κίνημα για την προστασία του κλίματος «Fridays for Future» φαίνεται να έχει επηρεάσει πολλά νέα άτομα, αλλά και γονείς, ως προς τις επιλογές τους.

Για όσους πάντως δεν μπορούν να κάνουν μακρινές διακοπές, οι δήμοι, όπως στο Παρίσι, δημιουργούν χώρους με τεχνητές πισίνες. Όπως το «Paris Plage» ή χώρους αθλοπαιδιών, ιδιαίτερα για τα νεαρά άτομα.

Πηγή: dw

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here