Αρχική Ενέργεια Κωστής Χατζηδάκης: “Καλύτερη λύση χωρίς καθυστερήσεις στην ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης – Αττικής”

Κωστής Χατζηδάκης: “Καλύτερη λύση χωρίς καθυστερήσεις στην ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης – Αττικής”

0
παράταση διασύνδεση
Διαφήμιση

Στην προσπάθεια της κυβέρνησης να βρει την καλύτερη λύση χωρίς να υπάρχουν καθυστερήσεις στην ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης με την Αττική, αναφέρθηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, σε συνέντευξη του στο Πρώτο πρόγραμμα.

“Ζήτημα πιεστικό και κατεπείγον”

“Υπάρχει ένα project, το οποίο λέγεται EuroAsia Interconnector, το οποίο έχει σχεδιαστεί εδώ και χρόνια, το 2014, τόνισε ο κ.Χατζηδάκης.
Ήδη συζητάμε με την Κυπριακή πλευρά. Έχουν προκύψει κάποιες διαφορές, ως προς την ταχύτητα και ως προς τον τρόπο με τον οποίο θα δομηθεί το έργο.
Εκείνο το οποίο ξεκαθαρίσαμε στην εταιρεία, και φυσικά πρωτύτερα στην κυπριακή κυβέρνηση, είναι ότι εμείς βεβαίως θέλουμε τη σύνδεση της Ελλάδας με την Κύπρο και το Ισραήλ.
Απλώς επειγόμεθα για το θέμα της διασύνδεσης της Κρήτης. Γιατί το εργοστάσιο της ΔΕΗ θα πρέπει να κλείσει στην Κρήτη. Με βάση το ενωσιακό δίκαιο, απαγορεύεται να λειτουργεί μετά από πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Και ταυτόχρονα η Κρήτη έχει θέματα ευστάθειας στο σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας.
Πριν από μερικές μέρες είχαμε black-out στο Λασίθι, παρότι έχουν μεταφερθεί γεννήτριες στην Κρήτη για τις αυξημένες ανάγκες του καλοκαιριού.
Άρα τους είπα ότι βεβαίως πρέπει να δούμε το θέμα συνολικά και να βρούμε την προσφορότερη λύση. Ωστόσο, για μας είναι θέμα απόλυτης προτεραιότητας η διασύνδεση της Κρήτης διότι είναι ένα ζήτημα πιεστικό και κατεπείγον”.

“Ζωτικής σημασίας η συνεργασία με την Κύπρο και το Ισραήλ στα ενεργειακά θέματα”

Όπως ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης στις 7 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα διάσκεψη της Ελλάδας, της Κύπρου, του Ισραήλ, της Ιταλίας και των ΗΠΑ για ενεργειακά θέματα με επίκεντρο την κατασκευή του αγωγού East Med που σχεδιάζεται να μεταφέρει φυσικό αέριο από την ανατολική Μεσόγειο προς την Ευρώπη μέσω Ελλάδας.
“Για μας είναι θέμα ζωτικής σημασίας η συνεργασία με την Κύπρο και το Ισραήλ στα ενεργειακά θέματα-και χαιρόμαστε που την συνεργασία αυτή την ενθαρρύνουν οι ΗΠΑ”, τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠέθανε ο Στιβ Σόγιερ, πρώην επικεφαλής της Greenpeace
Επόμενο άρθροΠαιδιά με γονείς σε μεγάλη ηλικία έχουν λιγότερα προβλήματα συμπεριφοράς

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ