Αρχική Καταστροφές Η κατάσταση στα πύρινα μέτωπα της χώρας -Δύσκολη νύχτα για τη Σάμο

Η κατάσταση στα πύρινα μέτωπα της χώρας -Δύσκολη νύχτα για τη Σάμο

0
samos
Διαφήμιση

Η εικόνα από τα πύρινα μέτωπα της χώρας είναι βελτιωμένη, ωστόσο οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν σε επιφυλακή. 

Αναλυτικά:

Σάμος

Λίγο μετά τις 9.30 το βράδυ του Σαββάτου,όπως τόνισαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πηγές της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η φωτιά έχει δύο μέτωπα: το ένα προς το βουνό, το οποίο είναι και το δυσκολότερο λόγω του δάσους και το δεύτερο προς την παραλία στην περιοχή της Γλυκόριζας.

Την πυρκαγιά «χωρίζει» στα δύο ο δρόμος που συνδέει το Βαθύ με το Πυθαγόρειο. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, θετική θεωρείται η εξασθένιση των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή δυσχεραίνοντας το έργο της κατάσβεσης.

Αυτή την ώρα επιχειρούν μόνο οι επίγειες δυνάμεις, δηλαδή 31 πυροσβέστες με 13 οχήματα, μια ομάδα αερομεταφερόμενου πεζοπόρου τμήματος με 8 πυροσβέστες, καθώς και τρεις ομάδες αερομεταφερόμενου πεζοπόρου τμήματος με 30 πυροσβέστες.

Συνδρομή παρέχουν 88 εθελοντές και 27 εθελοντικά οχήματα και 4 υδροφόρες ΟΤΑ.

samos 2

Ο καπνός ήταν πολύ έντονος νωρίτερα με αποτέλεσμα να έχει γίνει προληπτική εκκένωση δύο ξενοδοχείων.

Στο ένα 13 άτομα έφυγαν με τη βοήθεια του Λιμενικού, ενώ στο δεύτερο λεωφορείο του δήμου μετέφερε τους τουρίστες σε ασφαλές σημείο.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική δεν απειλούνται σπίτια και ξενοδοχεία καθώς η πυρκαγιά κατευθύνεται προς δασική έκταση και η εκκένωση έγινε μόνο λόγω του πυκνού καπνού.

Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις.

Αχαία

Οι δυνάμεις ενισχύθηκαν στο Ριόλο Αχαΐας , όπου οι άνεμοι που πνέουν είναι ισχυροί. Η φωτιά βρίσκεται κοντά στον οικισμό.

Στο σημείο επιχειρούν 3 πυροσβεστικά αεροσκάφη, 32 πυροσβέστες με 15 οχήματα και τρεις ομάδες πεζοπόρου με 19 πυροσβέστες.

Τρεις ηλικιωμένες γυναίκες μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Βάρδας Ηλείας, μετά από φωτιά στην περιοχή, που έφτασε κοντά στα πρώτα σπίτια του χωριού.

Λακωνία

Πυρκαγιά σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Άγιος Βασίλειος Γυθείου Λακωνίας.

Στο σημείο επιχειρούν 13 πυροσβέστες με 6 οχήματα, 2 PZL και 1 Ε/Π.

Αιγάλεω Αττικής

Καλύτερη είναι η εικόνα στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου σε δασική έκταση στους πρόποδες του Ποικίλου Όρους και συγκεκριμένα στη συμβολή των οδών Λεωφόρο ΝΑΤΟ με περιφερειακή Αιγάλεω.

Στο σημείο παραμένουν και επιχειρούν μέχρι να τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά, 25 πυροσβέστες με 10 οχήματα, 5 οχήματα του μηχανοκίνητου τμήματος (Μ.Ε.Τ.Π.Ε.) με 10 πυροσβέστες, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 2 ελικόπτερα.

Ιωάννινα

Φωτιά έχουμε και σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Καστρίτσα Ιωαννίνων. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 33 πυροσβέστες με 16 οχήματα.

Νωρίτερα πυρκαγιά σε δασική έκταση είχε ξεσπάσει στο Ροϊδοβούνι Κόνιτσας, του νομού Ιωαννίνων.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν 13 πυροσβέστες με 6 οχήματα και 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος με 6 πυροσβέστες, ενώ συνδρομή παρέχει μία υδροφόρα ΟΤΑ.

Φλώρινα

Στις 16:15 η Πυροσβεστική ενημερώθηκε και για δασική πυρκαγιά στο Βροντερό Φλώρινας. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 16 πυροσβέστες με 4 οχήματα, 4 ομάδες πεζοπόρου τμήματος και 2 πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Διαφήμιση