Αρχική Περιβάλλον Η Ινδία αντιμετωπίζει σοβαρότατο πρόβλημα έλλειψης νερού

Η Ινδία αντιμετωπίζει σοβαρότατο πρόβλημα έλλειψης νερού

0
india
Διαφήμιση

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal το σύνολο των μεγάλων πόλεων της χώρας, συμπεριλαμβανομένου του Νέου Δελχί, εξαντλούν με ταχύτατους ρυθμούς τα αποθέματα νερού.

Οι ειδικοί προειδοποιούν πως έως τα τέλη της επόμενης δεκαετίας, το 40% του πληθυσμού θα μπορούσε να στερηθεί την πρόσβαση σε πόσιμο νερό.

Η συνεχής αύξησης του πληθυσμού, ο εκσυγχρονισμός, η κλιματική αλλαγή, αλλά και η κακοδιαχείριση των παραδοσιακών συστημάτων διανομής των πόρων, εξαπλώνουν την κρίση σε όλη τη χώρα..

Στο Λαντάκ, γνωστό και ως «μικρό Θιβέτ», μία περιοχή στα βόρεια της χώρας στα Ιμαλάια, επί αιώνες τα χιόνια που έλιωναν από τα βουνά τροφοδοτούσαν με νερό τα χωριά και τους κατοίκους τους. Τώρα η περιοχή έχει μετατραπεί σε ένα από τα πιο ξηρά μέρη του πλανήτη.

Συνολικά 17 χώρες στον πλανήτη αντιμετωπίζουν οξεία κρίση νερού, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Παγκόσμιων Πόρων. Η Ινδία είναι 13η στη λίστα, αλλά ο πληθυσμός της είναι τριπλάσιος του συνολικού πληθυσμού των άλλων 16 χωρών. Υπολογίζεται ότι έως το 2030 η ζήτηση νερού στη χώρα θα είναι διπλάσια της διαθέσιμης προσφοράς.

«Εάν τίποτα δεν αλλάξει άμεσα, τα πράγματα θα επιδεινωθούν περαιτέρω… το νερό θα λείψει σε εκατοντάδες εκατομμύρια» προειδοποιεί σε έκθεσή της η οργάνωση NITI Aayog, ενώ και ο πρωθυπουργός, Ναρέντρα Μόντι έχει ομολογήσει ότι δεν περισσεύει πια ούτε σταγόνα.

Πηγή: lifo

Διαφήμιση