Αρχική Μεταφορές Φορολογικά κίνητρα για οικονομική αγορά κράνους, ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Φορολογικά κίνητρα για οικονομική αγορά κράνους, ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

0
κράνος
Διαφήμιση

Έως το τέλος Σεπτεμβρίου, η κυβέρνηση θα ανακοινώσει φορολογικά κίνητρα, για να γίνει πιο οικονομική η αγορά κράνους και να μειωθούν οι θάνατοι από τροχαία με μηχανή.
Αυτό ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τη σύσκεψη με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών.

“Δεν πρόκειται να δεχθώ καμία απόκλιση από την υποχρεωτική χρήση κράνους για τα δίκυκλα, είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.
Όπως εφαρμόζουμε τον αντικαπνιστικό νόμο, έτσι θα καταστήσουμε και απολύτως σαφές ότι τα κράνη είναι υποχρεωτικά”.

στάση

Πυκνώνουν τα δρομολόγια στις αστικές συγκοινωνίες

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν, στην πρωινή σύσκεψη ήταν τα προβλήματα στις αστικές συγκοινωνίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Όπως οι καθυστερήσεις που σημειώνονται στα δρομολόγια και που έχουν σαν αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των επιβατών.

Aποφασίστηκε να πυκνώσουν τα δρομολόγια από τον Σεπτέμβριο, τόσο για τα αστικά της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, όσο και για το μετρό της πρωτεύουσας.

“Με στόχο τη βελτίωση των καθημερινών μετακινήσεων των πολιτών με τα μέσα μαζικής μεταφοράς σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη επισημάνθηκε η ανάγκη να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα στην οργάνωση των δρομολογίων των Σταθερών και Οδικών Συγκοινωνιών στην Αθήνα, δήλωσε ο o υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής.
Στο συγκεκριμένο πεδίο έχει διαπιστωθεί υπολειτουργία την τρέχουσα περίοδο, όπως επίσης και σημαντικές ελλείψεις ανταλλακτικών.
Ειδικότερα στη Θεσσαλονίκη προετοιμάζεται ένα σχέδιο ανάταξης του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (Ο.Α.Σ.Θ.), προκειμένου να βελτιωθούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες του προς τους πολίτες”.

Επανεκκίνηση μεγάλων έργων

Στην ίδια σύσκεψη συζητήθηκαν τα μεγάλα έργα υποδομών. Μεταξύ άλλων αποφασίστηκε η επανεκκίνηση των έργων στο κομμάτι Πύργου – Πατρών και στον βόρειο οδικό άξονα της Κρήτης.

Διαφήμιση