Αρχική Επιλεγμένα Εντός του 2019 παραδίδονται πέντε ανακαινισμένοι αερολιμένες

Εντός του 2019 παραδίδονται πέντε ανακαινισμένοι αερολιμένες

0
aerolimenas
Διαφήμιση

Εντός του 2019, θα παραδοθούν οι ανακαινισμένοι αερολιμένες της Σκιάθου, της Μυτιλήνης, της Σάμου, της Κεφαλονιάς και της Ρόδου.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», οι ανακαινισμένοι αερολιμένες, θα είναι έτοιμοι μέχρι το φθινόπωρο και απομένουν μόνο οι τελικοί έλεγχοι.

Πιο συγκεκριμένα:

Σκιάθος

Οσονούπω ολοκληρώνεται το αεροδρόμιο της Σκιάθου. Οι εργασίες επέκτασης κατά 2.185 τ.μ. και ανακαίνισης του υπάρχοντος αεροσταθμού, η αναδιαμόρφωση του χώρου στάθμευσης των αεροσκαφών, ο διπλασιασμός των ιμάντων παραλαβής αποσκευών και η κατασκευή του νέου πυροσβεστικού σταθμού έχουν ήδη ολοκληρωθεί. Έχουν τελειώσει και τα έργα στην ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου και του χώρου στάθμευσης των οχημάτων, και απομένουν οι τελευταίοι αναγκαίοι έλεγχοι ετοιμότητας για να παραδοθεί και επίσημα το «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης».

skiathos

Μυτιλήνη

Την ίδια ώρα, αν και στο αρχικό πλάνο της εταιρείας ο αερολιμένας της Μυτιλήνης προοριζόταν για το 2020, εντέλει, το ολοκαίνουργιο αεροδρόμιο θα είναι έτοιμο έως το φετινό φθινόπωρο. Στην περίπτωση του «Οδυσσέας Ελύτης», η υπάρχουσα εγκατάσταση δεν επιδεχόταν ριζικές βελτιώσεις οπότε η FraportGreece προχώρησε στην κατασκευή ενός εξ ολοκλήρου νέου αεροσταθμού, συνολικής έκτασης 7.185 τ.μ., στην κατασκευή νέου πυροσβεστικού σταθμού και στην κατασκευή νέου χώρου στάθμευσης αεροσκαφών μαζί με την αναδιαμόρφωση του υπάρχοντος.

mutilini

Σάμος

Η Σάμος αναμένεται να υποδεχθεί το νέο της αεροδρόμιο, εκτεταμένο κατά 1.550 τ.μ., επίσης εντός του 2019. Έτσι θα προκύψει 40% αύξηση του αριθμού των check-in, 25% αύξηση των πυλών αναχώρησης, 50% των σημείων ασφαλείας, παράλληλα με την εγκατάσταση μοντέρνου συστήματος ελέγχου και διαχείρισης αποσκευών και την αναδιαμόρφωση του χώρου στάθμευσης για τα αεροσκάφη.

samos

Κεφαλονιά

Τα έργα στο αεροδρόμιο «Αννα Πολλάτου» της Κεφαλονιάς βρίσκονται περίπου στο 65% της ολοκλήρωσής τους. Προς το τέλος του χρόνου, οπότε και θα είναι έτοιμο, θα έχει τελειώσει η κατασκευή νέου αεροσταθμού επιφάνειας 10.700 τ.μ., κάτι που συνεπάγεται αυξημένα check-in κατά 70%, με διπλάσια σημεία ασφαλείας και διπλάσιες πύλες αναχωρήσεων. Θα υλοποιηθούν οι απαραίτητες ανακαινίσεις και αναδιαμορφώσεις στην πίστα αλλά και η ανακαίνιση του πύργου ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας.

kefalonia

Ρόδος

Το αεροδρόμιο της Ρόδου, το 2ο μεγαλύτερο που διαχειρίζεται η Fraport Greece μετά το «Μακεδονία» στη Θεσσαλονίκη, αποδείχθηκε ένα από τα πολυπλοκότερα και απαιτητικότερα. Ωστόσο, η εικόνα του αλλάζει σημαντικά και οι βελτιώσεις είναι πλέον αισθητές. Μέσα σε 100 ημέρες και χωρίς να επηρεαστεί ή διακοπεί η λειτουργία του αεροδρομίου, ολοκληρώθηκε η πλήρης ανακαίνιση του χώρου στάθμευσης των αεροσκαφών, συνολικής έκτασης 80.000 τετραγωνικών μέτρων, ενώ προστέθηκαν 12 νέοι πυλώνες ηλεκτροφωτισμού. Για τις ανάγκες του έργου αφαιρέθηκαν και αναπληρώθηκαν 32.000 κυβικά μέτρα τσιμέντου. Παράλληλα με τα υπόλοιπα έργα και τη συνεχή λειτουργία του «Διαγόρας», αντικαταστάθηκε το παλαιό σύστημα ελέγχου και διαχείρισης αποσκευών στον παλιό και στον νέο τερματικό σταθμό. Και σε αυτό το έργο οι προκλήσεις ήταν πολλές και μεγάλες: το σύστημα ελέγχου αναχώρησης έπρεπε να τροποποιηθεί σταδιακά, ενώ οι ζώνες παραλαβής αποσκευών βρίσκονταν σε λειτουργία καθ’ όλη τη διάρκεια των εργασιών, προκειμένου να εξυπηρετούνται οι επιβάτες.

rodos

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Καθημερινής», στα 14 αεροδρόμια τα κατασκευαστικά έργα συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό, ακόμα και εν μέσω υψηλής τουριστικής περιόδου. Η επένδυση ύψους 415 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση των 14 αεροδρομίων που διαχειρίζεται η Fraport Greece έχει υλοποιηθεί σήμερα κατά το 51%, με τα αεροδρόμια Χανίων, Καβάλας, Ζακύνθου και Ακτίου να έχουν παραδοθεί πλήρως ανακαινισμένα και εκσυγχρονισμένα.

Το πλάνο περιλαμβάνει τη δημιουργία πέντε νέων τερματικών σταθμών, με αυτόν της Θεσσαλονίκης να ξεπερνάει σε έκταση τις 34.000 τ.μ., την επέκταση άλλων πέντε τερματικών σταθμών συμπεριλαμβανομένων της Μυκόνου και της Σαντορίνης και την πλήρη αναμόρφωση των υπολοίπων, ενώ και οι 15 διάδρομοι απογείωσης-προσγείωσης ανακαινίζονται.

 

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here