Αρχική Ειδήσεις Ελληνικό: Επανέρχεται στο ΚΑΣ

Ελληνικό: Επανέρχεται στο ΚΑΣ

0
Ελληνικό
Διαφήμιση

To θέμα του Ελληνικού επανέρχεται αύριο Τετάρτη 21 Αυγούστου στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) και πιθανότατα την Πέμπτη 22 Αυγούστου στο Κεντρικό Συμβούλιο Νεοτέρων Μνημείων (ΚΣΝΜ). Πρόκειται για την πρώτη συνεδρίαση του ΚΑΣ με τη νέα σύνθεση του Συμβουλίου και πρόεδρο τον γενικό γραμματέα Πολιτισμού, Γεώργιο Διδασκάλου.

Στην ημερήσια διάταξη του ΚΑΣ , αναφέρεται ότι το θέμα θα συζητηθεί ως «αίτηση θεραπείας κατά της αρ. πρωτ. ΥΠΠΟΑ/ΓΔΑΠΚ/ΔΙΠΚΑ ΤΠΚΑΧΜΑΕ/176797/123922/3539/1338/16-5-2019 Υπουργικής Απόφασης σχετικά με την ‘Έγκριση Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου “Εφαρμογή του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Αγίου Κοσμά”, Περιφέρειας Αττικής’».

Τροποποίηση ΚΥΑ

Ελληνικό: Επανέρχεται στο ΚΑΣ

Όπως είχε γίνει ήδη γνωστό από την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνας Μενδώνη, η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για το Ελληνικό θα τροποποιηθεί και για τον λόγο αυτό το θέμα επανεισάγεται στο ΚΑΣ. Θα συζητηθεί επίσης και στο Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων, αφού αυτό είναι το αρμόδιο για κρίνει το ζήτημα των τεσσάρων κτιρίων στο μητροπολιτικό πάρκο του Ελληνικού.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠάρκο Τρίτση: Επιστολή του Δημάρχου Ιλίου στον Χατζηδάκη για την κακή κατάσταση του πάρκου
Επόμενο άρθροΗ κατάρρευση ενός παγόβουνου στην Αλάσκα (video)