Αρχική Επιλεγμένα Εκστρατεία ενημέρωσης για την αλόγιστη χρήση αντιβιοτικών

Εκστρατεία ενημέρωσης για την αλόγιστη χρήση αντιβιοτικών

0
αντιβιοτικών

Για την ορθή χρήση των αντιβιοτικών και την προστασία της δημόσιας υγείας από τα ανθεκτικά μικρόβια, ξεκινά εκστρατεία ενημέρωσης. Στόχος παράλληλα είναι και η ανάδειξη της αξίας του εμβολιασμού και της πρόληψης.

Η εκστρατεία θα πραγματοποιηθεί για άλλη μία χρονιά, από το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ) και την Ελληνική Εταιρεία Χημειοθεραπείας, με τη συνεργασία του ΙΣΑ και της Περιφέρειας Αττικής.

Με δεδομένο ότι η εκπαίδευση πρέπει να ξεκινάει από τη σχολική ηλικία έχουν σχεδιαστεί στοχευμένες δράσεις, στα σχολεία της χώρας.

αντιβιοτικά

Το σχέδιο δράσης, απασχόλησε την συνάντηση του προέδρου του ΙΣΑ και νεοεκλεγέντα περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, με την καθηγήτρια Παθολογίας Λοιμωξιολογίας και πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Χημειοθεραπείας Ελένη Γιαμαρέλλου.

“Αναλαμβάνουμε δράση για άλλη μια χρονιά, για να καταπολεμήσουμε μια σύγχρονη και μεγάλη απειλή για τη Δημόσια Υγεία, τόνισε ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ.Πατούλης.
Την ανθεκτικότητα από την αλόγιστη χρήση αντιβιοτικών. Στον αγώνα αυτό πιστεύουμε ότι όλοι έχουμε μερίδιο συμμετοχής και ευθύνης.
Είναι χρέος και καθήκον μας, η συνεχής ενημέρωση του πληθυσμού. Και η διασφάλιση ότι κανένα φάρμακο δεν θα χορηγείται χωρίς ιατρική συνταγή”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here