Αρχική Καταστροφές Economist: “Καταρρέει” η Σαντορίνη από υπερτουρισμό

Economist: “Καταρρέει” η Σαντορίνη από υπερτουρισμό

0
Σαντορίνη
Διαφήμιση

Προβληματισμός για το μέλλον της Σαντορίνης, λόγω της εξαιρετικά υψηλής δημοφιλίας της στους τουρίστες σε όλο τον κόσμο, διατυπώνεται σε άρθρο του Economist.
Όπως τονίζεται, στο άρθρο η δημοφιλία για την Σαντορίνη, ανατροφοδοτείται από την προβολή του νησιού μέσα από τα social media.

#santorini σε 5.119.277 θέσεις στο Instagram

Χρήστες αναρτούν συνεχώς ειδυλλιακές φωτογραφίες από τη Σαντορίνη. Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι η ετικέτα #santorini εμφανίζεται σε 5.119.277 θέσεις στο Instagram.

Σαντορίνη

Τα τελευταία πέντε χρόνια ο αριθμός των διανυκτερεύσεων στη Σαντορίνη αυξήθηκε κατά 66%, υπογραμμίζεται.
Παράλληλα, γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στην έκθεση της επιτροπής μεταφορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που προειδοποιεί για τους κινδύνους για το περιβάλλον και το μέλλον του προορισμού, από τον υπερτουρισμό στη Σαντορίνη.

Αναφορά γίνεται και στην Airbnb που έχει εκτοξεύσει τα ενοίκια στα ύψη στο νησί.
“Είναι αδύνατο να πούμε ακριβώς πόσο φταίει το Instagram. Αλλά, η έκθεση της Ε.Ε. δηλώνει ότι τα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης έχουν ρόλο στην πρόκληση υπερτουριμού στην Σαντορίνη¨αναφέρει το Economist.
Ωστόσο, καταλήγει οι τοπικές επιχειρήσεις δεν διαμαρτύρονται. Καθώς πολλές από αυτές καθιστούν το Instagrammability της Σαντορίνης μέρος της στρατηγικής μάρκετινγκ τους.

Διαφήμιση