Αρχική Προστασία - Αναπλάσεις Δημιουργούνται τα πρώτα «κατακόρυφα δάση» στην Αίγυπτο

Δημιουργούνται τα πρώτα «κατακόρυφα δάση» στην Αίγυπτο

0
Boeri 2
Διαφήμιση

Ο Ιταλός αρχιτέκτονας Στέφανο Μποέρι αποκαλύπτει τα σχέδια του, για τη δημιουργία τριών κατακόρυφων δασών σε σχήμα κύβου 45 χιλιόμετρα ανατολικά του Καΐρου.

Πρόκειται για τρεις πολυκατοικίες (επτά ορόφων), πλάτους και ύψους 30 μέτρων, που θα διαθέτουν στις βεράντες τους 350 δέντρα και 14.000 φυτά από 100 είδη που θα μπορούν να αντέξουν στο δύσκολο κλίμα της ερήμου.

Σύμφωνα με τον δικτυακό τόπο του Μποέρι, το κατακόρυφο δασικό σχέδιο είναι ένα «σχέδιο για την περιβαλλοντική επιβίωση των σύγχρονων πόλεων με σκοπό την προώθηση της συνύπαρξης της αρχιτεκτονικής και της φύσης σε αστικές περιοχές».

Το ένα από τα τρία αυτά «πράσινα» κτήρια θα χρησιμοποιηθεί ως ξενοδοχείο.

Boeri

Σύμφωνα με τις μελέτες, τα φυτά σε κάθε επίπεδο θα παρέχουν φυσική σκιάθα βελτιώσουν την ποιότητα του ατμοσφαιρικού αέρα απορροφώντας περίπου 7 τόνους διοξειδίου του άνθρακα και θα παράγουν 8 τόνους οξυγόνου ετησίως.

Σε μια συνέντευξη του στο CNN Style, το 2018, ο Μποέρι δήλωνε: «Η δυνατότητα αύξησης των πράσινων επιφανειών μέσα και γύρω από την πόλη μας είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Το Κάιρο μπορεί να γίνει η πρώτη μητρόπολη της Βόρειας Αφρικής που θα αντιμετωπίσει τη μεγάλη πρόκληση της κλιματικής αλλαγής και της οικολογικής ανασυγκρότησης».

«Είμαι υπερήφανος που λέω ότι δεν θέσαμε κανένα είδος πνευματικής ιδιοκτησίας … επειδή γνωρίζουμε καλά την κοινωνική αξία αυτού του είδους κτιρίων», καταλήγει ο Ιταλός αρχιτέκτονας.

Το όλο πρόγραμμα, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα θα ολοκληρωθεί σε περίπου 2 χρόνια.

Να σημειώσουμε πως ήδη είναι υπό κατασκευή τρία από τα έργα που ανέπτυξε ο Μποέρι στα Τίρανα τα τελευταία χρόνια.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣε εξέλιξη φωτιά σε χορτολιβαδική έκταση στον Άγιο Βασίλειο Ρεθύμνης
Επόμενο άρθροΣυνεχίζονται οι αιτήσεις για έναρξη νέας επιχείρησης από τον ΟΑΕΔ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ