Αρχική Περιβάλλον Η διαχείριση των απορριμάτων στο επίκεντρο της συνάντησης Χατζηδάκη – Πατούλη

Η διαχείριση των απορριμάτων στο επίκεντρο της συνάντησης Χατζηδάκη – Πατούλη

0
Patoulis Xatzidakis
Διαφήμιση

Ο νεοεκλεγείς περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης, έθεσε στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη την αδιέξοδη κατάσταση που επικρατεί στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων της Αττικής.

Στη συνάντηση ο κ. Πατούλης ζήτησε στενή συνεργασία Περιφέρειας και Κεντρικού Κράτους για την αντιμετώπιση του προβλήματος, επισημαίνοντας στον υπουργό, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, την αδυναμία της απερχόμενης διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής να επιλύσει το πρόβλημα «σε μια περιοχή όπου κατοικεί το 50% του πληθυσμού της χώρας».

Τόνισε δε, ότι λόγω αυτής της αδράνειας, «η Αττική κινδυνεύει να βρεθεί σε αδιέξοδο, καθώς ο ΧΥΤΑ Φυλής δεν θα μπορεί να δεχθεί άλλα απορρίμματα στον υφιστάμενο αδειοδοτημένο χώρο του».

Ο υπουργός, χαρακτήρισε αναγκαία τη συνεργασία της κυβέρνησης με την Περιφέρεια, επί συγκεκριμένου σχεδίου δράσεων και ενεργειών, το οποίο θα πρέπει να καταρτιστεί. Άποψη με την οποία συμφώνησε και ο παριστάμενος στη συνάντηση αρμόδιος γ.γ. Διαχείρισης Αποβλήτων Μανώλης Γραφάκος.

Σε δήλωση του για την πρωτοβουλία της σημερινής συνάντησης που είχε, ένα μήνα πριν αναλάβει τα νέα του καθήκοντα, ο κ. Πατούλης δήλωσε ότι το συγκεκριμένο ζήτημα «ξεπερνά τα όρια των αρμοδιοτήτων της Περιφέρειας Αττικής και λαμβάνει εθνική διάσταση». Σημείωσε ότι για την προστασία της δημόσιας υγείας απαιτείται μια ρεαλιστική και βιώσιμη λύση, μέσα από τη συνεργασία της Περιφέρειας με την κεντρική διοίκηση και τα αρμόδια υπουργεία.

«Με τη στενή συνεργασία όλων μας μπορούμε τους επόμενους μήνες να δρομολογήσουμε μια μόνιμη λύση σε ένα πρόβλημα που μας ταλαιπωρεί δεκαετίες», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Πατούλης.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here