Αρχική Τουρισμός - Ταξίδια Χαρ.Θεοχάρης: Λύνουμε το γόρδιο δεσμό του υπουργείου Τουρισμού με το Ελληνικό

Χαρ.Θεοχάρης: Λύνουμε το γόρδιο δεσμό του υπουργείου Τουρισμού με το Ελληνικό

0
ypurgeio tourismoy
Διαφήμιση

Ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας στην κοινή συνεδρίαση των επιτροπών της Βουλής, τόνισε πως «για τη Νέα Δημοκρατία είναι πρώτη πολιτική προτεραιότητα να λύσουμε το θέμα του Ελληνικού για να ξεκινήσουν επιτέλους και να μπουν οι μπουλντόζες σε αυτή την εμβληματική επένδυση.

Με τις νέες διατάξεις του πολυνομοσχεδίου λύνουμε τον γόρδιο δεσμό του υπουργείου Τουρισμού με την επένδυση του Ελληνικού».

Παράλληλα ο κ. Θεοχάρης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι επί 4,5 χρόνια χρησιμοποιούσε διάφορα νομικά κόλπα για να μην προχωρήσει το έργο.

Theoxaris«Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε κανένα σκοπό να ολοκληρωθεί η επένδυση, και να χωροθετηθεί -τουλάχιστον σε ό,τι μας αφορά- και ο λιμένας του Αγίου Κοσμά για να είναι ένας τουριστικός λιμένας σε αυτή την επένδυση», ανέφερε.

Προσέθεσε δε πως «δεν είναι επείγουσα αλλά κατεπείγουσα αυτή η διάταξη διότι έπρεπε να είχε ψηφιστεί εδώ και τεσσεράμισι χρόνια, και είναι δείγμα ότι δεν έχουμε τις ίδιες προτεραιότητες με το ΣΥΡΙΖΑ.

Γιατί για μας, είναι επείγον

  • να βρούνε 50.000 Έλληνες συμπολίτες μας δουλειά,
  • να γίνουν επενδύσεις,
  • να έρθουν ξένα χρήματα σ΄ αυτή τη χώρα,
  • να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας καλά αμειβόμενες

και με αυτόν τον τρόπο να μπορέσουμε να μειώσουμε και τη λιτότητα η οποία σφίγγει τον λαιμό κάθε Ελληνίδας και κάθε Έλληνα».

elliniko 2

Για το πρόγραμμα μετεκπαίδευσης

Ο κ. Θεοχάρης ανέφερε ότι μια δεύτερη διάταξη του πολυνομοσχεδίου σε σχέση με το υπουργείο Τουρισμού, αφορά το πρόγραμμα μετεκπαίδευσης που ξεκίνησε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2017, που όμως, όπως είπε, «σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει τη δεξιά παρένθεση, το άφησε χωρίς χρηματοδότηση για φέτος και για τα επόμενα χρόνια.

Εμείς λοιπόν συνεχίζουμε τη χρηματοδότηση για τα επόμενα τρία χρόνια ώστε να μπορέσουμε από Σεπτέμβριο να ξεκινήσουν αυτά τα πολύ σημαντικά προγράμματα μετεκπαίδευσης για τους ανθρώπους, τους επαγγελματίες του Τουρισμού», κατέληξε ο κ. Θεοχάρης.

eot

Για τον ΕΟΤ

Ο υπουργός Τουρισμού έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα ζητήματα του ΕΟΤ, τονίζοντας πως: «Ο ΕΟΤ αυτή τη στιγμή ιδιαίτερα με τις μη εξαιρέσεις από τον νόμο πέρι προμηθειών θα έπρεπε να είναι οργανισμός εξωστρέφειας και είναι οργανισμός ο οποίος ασχολείται με τον αν θα πληρώνει ΦΠΑ, με το πώς μπορεί να κάνει τις προμήθειές του, με το πώς μπορεί να γίνει συνδιαφήμηση στη Google και τι διαγωνισμούς πρέπει να κάνει.

Πρέπει να ξανασκεφτούμε τον ΕΟΤ, την ψηφιακή του στρατηγική και την εξωστρέφεια.

Ξεκινάμε λοιπόν με τις αλλαγές, ώστε να έχουμε ένα διοικητικό συμβούλιο λειτουργικό, με αρμοδιότητες, και έναν πρόεδρο εκτελεστικό και το επόμενο διάστημα θα έρθουμε με αλλαγές συνολικά και στο οργανόγραμμα του οργανισμού ώστε να τον κάνουμε έναν οργανισμό που

  • θα δίνει λύσεις,
  • θα εκπροσωπεί πραγματικά τη χώρα μας στο εξωτερικό και
  • θα στηρίζει την εικόνα της χώρας αλλά και το Ελληνικό τουριστικό προϊόν.

Αυτές είναι οι διατάξεις που εισάγουμε σ’αυτό το νομοσχέδιο και είναι όλες επείγουσες και κατεπείγουσες εάν θέλουμε να βάλουμε σε μια νέα ρότα τον Τουρισμό, εάν θέλουμε να δείξουμε πραγματικά ποια είναι η διαφορά μεταξύ της απελθούσας κυβέρνησης και της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.
Σας καλώ όλες και όλους να ψηφίσετε και τις τρεις αυτές διατάξεις γιατί είναι διατάξεις απαραίτητες για τον Ελληνικό τουρισμό και τις επενδύσεις στη χώρα μας», κατέληξε ο κ.Θεοχάρης

Διαφήμιση