Αρχική Περιβάλλον Αποκαθίσταται η υδροδότηση στη Θεσσαλονίκη, μετά το σοβαρό πρόβλημα

Αποκαθίσταται η υδροδότηση στη Θεσσαλονίκη, μετά το σοβαρό πρόβλημα

0
Νερό
Διαφήμιση

Σε ποσοστό που αγγίζει περίπου το 95% έχει αποκατασταθεί η υδροδότηση στις περιοχές της Θεσσαλονίκης. Αυτό ανακοίνωσε η Εταιρεία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ).

Μικροπροβλήματα υπάρχουν σε ορισμένες περιπτώσεις, λόγω υψομετρικής θέσης ή ιδιαίτερης δικτύωσης να μην έχει φτάσει το νερό, αλλά και εκεί πρόκειται να ομαλοποιηθεί η κατάσταση.

Συνεχίζεται ομαλά η υδροδότηση από την Εγκατάσταση Επεξεργασίας Νερού Θεσσαλονίκης, μετά το σοβαρό πρόβλημα που εμφανίστηκε χτες στη διώρυγα προσαγωγής του Αλιάκμονα προς την ΕΕΝΘ.

Σε ποιες περιοχές αποκαθίσταται η υδροδότηση, σήμερα

Σταδιακά αποκαθίσταται η υδροδότηση σε:

  • Εύοσμο, Ηλιούπολη, Σταυρούπολη και Κορδελιό, ενώ έχει ξεκινήσει η υδροδότηση της Ευκαρπίας και των Πεύκων.
  • Αργότερα το απόγευμα θα αποκατασταθούν τα προβλήματα που εμφανίστηκαν σε σε Καλαμαριά.

Η Διεύθυνση Ύδρευσης ενημερώνει ότι αν κάποιος καταναλωτής έχει πρόβλημα υδροδότησης μπορεί να καλεί στο 11124, να δηλώνει το πρόβλημα προκειμένου να επιληφθεί συνεργείο.

Έως χθες το βράδυ, ομαλοποιήθηκε σταδιακά η υδροδότηση στη Δυτική πλευρά της πόλης και στο Πανόραμα.

Μήνυση και έρευνες για την ρύπανση

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Εταιρείας, από χθες “η ΕΥΑΘ έχει καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, με κοινοποίηση στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση.
Διενεργούνται αυτοψίες από προσωπικό της εταιρείας κατά μήκος του Αλιάκμονα, συνοδεία του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Και με τη συνεργασία της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας, προκειμένου να εντοπιστεί η αιτία της ρύπανσης”.

Διαφήμιση