Αρχική Ειδήσεις Υποτροφίες στο ΑΠΘ από τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ

Υποτροφίες στο ΑΠΘ από τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ

0
ΑΠΘ, πανεπιστήμιο
Διαφήμιση

Στο πλαίσιο των δράσεων υποστήριξης από την εταιρεία ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ προς το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, η Επιτροπή Ερευνών του ΑΠΘ προκηρύσσει τη χορήγηση εννέα υποτροφιών σε φοιτητές και φοιτήτριες Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών και σε υποψήφιους Διδάκτορες του ΑΠΘ.

Συνολικά παρέχονται έξι ετήσιες υποτροφίες για μεταπτυχιακούς φοιτητές και φοιτήτριες, ύψους 3.000 ευρώ η καθεμία, καθώς και τρεις υποτροφίες αριστείας για υποψήφιους διδάκτορες, ύψους 30.000 ευρώ η καθεμία και με συνολική διάρκεια έως 3 έτη (10.000€ ανά έτος).

Η συνεργασία ΑΠΘ – ΕΛΠΕ

Υποτροφίες στο ΑΠΘ από τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ

Το Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων υπογράφηκε τον Νοέμβριο του 2017, με στόχο την υποστήριξη της νέας γενιάς και της εκπαιδευτικής κοινότητας, αλλά και την αξιοποίηση της επιστημονικής γνώσης που παράγεται σε ένα από τα κορυφαία εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας.

Θέματα

  • Μηχανική: Ενεργειακός Μετασχηματισμός, Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, Ψηφιακός Μετασχηματισμός και Ευφυείς Πόλεις, Εναλλακτικά Καύσιμα και Βιώσιμες Μεταφορές, Μηχανική του Πετρελαίου.
  • Θετικές Επιστήμες: Επιστήμη Υπολογιστών και Δικτύων, Γεωλογία, Γεωφυσική και Γεωχημεία Υδρογονανθράκων, Περιβάλλον, Οικοσυστήματα και Βιώσιμη Ανάπτυξη, Προηγμένα Υλικά και Νανοτεχνολογία.
  • Οικονομική Επιστήμη: Οικονομικά της Ενέργειας, Δίκτυα Ενέργειας και Γεωπολιτικής, Διοίκηση Ενεργειακών Έργων, Καινοτομία και Επιχειρηματική Αριστεία, Εφοδιαστική Αλυσίδα Βιομηχανίας Ενέργειας.

Οι αιτήσεις για υποτροφίες

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν την αίτηση υποψηφιότητας στη Γραμματεία της Επιτροπής Ερευνών (ΚΕΔΕΑ, 1ος όροφος, Γραφείο 104, 10 π.μ.-11 π.μ.), σε κλειστό φάκελο, έως τη Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019.

Πληροφορίες:

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here