Αρχική Περιβάλλον ΥΠΕΝ: Προγραμματικές συμβάσεις στο παρά πέντε

ΥΠΕΝ: Προγραμματικές συμβάσεις στο παρά πέντε

0
tzoumerka
Διαφήμιση

Μια ανάσα σχεδόν μας χωρίζει από τις εθνικές εκλογές, όμως καθώς φαίνεται, ακόμη και την τελευταία στιγμή, υπάρχει περιθώριο να προχωρήσουν κάποια θέματα που είχαν κολλήσει κατά το προηγούμενο διάστημα.

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος έχει βάλει τα δυνατά του να κλείσει τις εκκρεμότητές του και να πάει στην κάλπη με …ψηλά το κεφάλι.

Χθες μάλιστα, ο Αναπληρωτής ΥΠΕΝ Σωκράτης Φάμελλος, υπέγραψε τρεις προγραμματικές συμβάσεις και μια απόφαση παραχώρησης.

Τα έργα, διευκρινίζει το ΥΠΕΝ, θα υλοποιηθούν σε δημόσια δάση και δασικές εκτάσεις. Επίσης, τις δαπάνες μελετών, εκτέλεσης έργων και τις εργασίες επισκευής και συντήρησης, θα αναλάβουν οι αντίστοιχοι Δήμοι και η αρμόδια Περιφέρεια.​

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Υπογράφτηκε Προγραμματική Σύμβαση για τη μελέτη και κατασκευή του έργου ανάδειξης φυσιολατρικών διαδρομών σε δάση και δασικές εκτάσεις περί των ποταμών Αράχθου, Καλλαρίτικου και των παραποτάμων του. Στόχος είναι η βελτίωση των παρεχόμενων διευκολύνσεων στους επισκέπτες στην περιοχή των παραπάνω ποταμών στα διοικητικά όρια του Δήμου και η αξιοποίηση αυτής μέσω της τουριστικής δραστηριότητας.

Αντικείμενο της σύμβασης, διάρκειας δύο ετών, είναι η εκπόνηση των απαραίτητων μελετών και η κατασκευή του έργου, για την ανάδειξη υφιστάμενων φυσιολατρικών διαδρομών, αλλά και θέσεων θέας-αναψυχής, με ήπιες παρεμβάσεις, επιτρεπτές από το ΠΔ του Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων-Περιστερίου και χαράδρας Αράχθου, με σκοπό την προστασία και την ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής.

Δήμος Γόρτυνας

Δήμος Γόρτυνας

Η δεύτερη Προγραμματική Σύμβαση υπογράφτηκε με τον Δήμο Γόρτυνας στην Περιφέρεια Κρήτης. Αφορά τη δημιουργία χώρων αναψυχής και διαδρομών για την προαγωγή του οικοτουρισμού στη Ζώνη Ειδικής Προστασίας Αστερούσια Όρη και εντός της Ειδικής Ζώνης Διατήρησης Αστερούσια Όρη-Κόφινας.

Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλληνίας

Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλληνίας

Η τρίτη σύμβαση αφορά την Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλληνίας και έχει ως θέμα τη μελέτη και εκτέλεση δημοσίων δασοτεχνικών έργων δασικής οδοποιίας με στόχο τη βελτίωση της βατότητας της οδού πρόσβασης προς την Ιερά Μονή Άτρου.

Δήμος Μετσόβου

Ο αν. ΥΠΕΝ υπέγραψε τέλος, απόφαση παραχώρησης κατά χρήση στον Δήμο Μετσόβου αποθήκης πατατόσπορου που ανήκει στη Δασική Υπηρεσία και βρίσκεται στη θέση Μπελούσια του δημοσίου δάσους της Τ.Κ. Χρυσοβίτσας του Δήμου Μετσόβου. Η διάρκεια παραχώρησης είναι 15 έτη και ο σκοπός της παραχώρησης είναι η κάλυψη των αναγκών αποθήκευσης υλικών του Δήμου Μετσόβου.

Διαφήμιση