Αρχική Τεχνολογία Βιώσιμη ανάπτυξη και ψηφιακές εφαρμογές σε Δήμο Πατρέων και Αγρινίου

Βιώσιμη ανάπτυξη και ψηφιακές εφαρμογές σε Δήμο Πατρέων και Αγρινίου

0
digital parking
Διαφήμιση

Νέες σύγχρονες ψηφιακές εφαρμογές αποκτούν οι Δήμοι Πατρέων και Αγρινίου, οι οποίες υλοποιούνται μέσω της στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ).

Ποια είναι τα νέα έργα που εντάσσονται

Έξυπνες εφαρμογές Τεχνολογίας Πληροφορικής και Επικοινωνίας για την προώθηση του θεματικού τουρισμού ΒΑΑ Δήμου Πατρέων

Θα προσφέρουν αποτελεσματική πλοήγηση των επισκεπτών και των πολιτών με παροχή πληροφοριών τουριστικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος, αξιοποιώντας υπηρεσίες που εκμεταλλεύονται χωρικά δεδομένα.

  • Θα παρέχεται η δυνατότητα παρουσίασης πληροφοριών για σημεία ενδιαφέροντος της Πάτρας με χρήση της τεχνολογίας QR ετικετών.

Το έργο προϋπολογισμού 200.000 ευρώ, αναμένεται να συμβάλει ουσιαστικά στην ανάδειξη του τουρισμού, του πολιτισμού, αλλά και την ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας.

Ανάπτυξη δικτύου έξυπνων αισθητήρων για την βελτίωση της ποιότητας του αστικού περιβάλλοντος ΒΑΑ Δήμου Πατρέων

  • Οι πολίτες θα παρακολουθούν σε πραγματικό χρόνο την ανάλυση των συλλεγόμενων δεδομένων σχετικά με την ποιότητα του αστικού περιβάλλοντος.
  • Θα παρέχεται στους πολίτες η δυνατότητα προβολής χρήσιμων πληροφοριών συλλεγόμενων μέσω του δικτύου έξυπνων αισθητήρων σε διάφορα σημεία.

Η δράση αυτή είναι προϋπολογισμού 150.000 ευρώ. Αφορά στη δημιουργία κατανεμημένου δικτύου έξυπνων αισθητήρων.

Σύστημα διαχείρισης ελεγχόμενης στάθμευσης και πληροφόρησης – ΒΑΑ Αγρινίου

  • Αφορά στην παρόδια στάθμευση των οχημάτων, καταναλώνοντας τον ελάχιστο χρόνο για την εύρεση μιας θέσης από τους χρήστες.
  • Εξασφαλίζει –στο μέτρο του δυνατού– ελεύθερη θέση στάθμευσης αλλά και αποτροπή στάθμευσης σε θέσεις που δημιουργούν κυκλοφοριακό πρόβλημα.

Το σύστημα, προϋπολογισμού 170.000 ευρώ, θα χρησιμοποιεί διάφορα συστήματα όπως ηλεκτρονικές πινακίδες.

  • Αυτές θα πληροφορούν τους οδηγούς για το φόρτο κίνησης των οχημάτων στους δρόμους και για τις διαθέσιμες θέσεις στάθμευσης.

Σύστημα διαχείρισης στόλου οχημάτων ΒΑΑ Δήμου Αγρινίου

  • Αντικείμενο της μελέτης αποτελεί η εφαρμογή ενός συστήματος για τη μείωση δαπανών που σχετίζονται με πόρους του Δήμου και έχει προϋπολογισμό 50.000 ευρώ.

Επέκταση και αναβάθμιση συστήματος GIS BAA Δήμου Αγρινίου

  • Με την εν λόγω δράση προϋπολογισμού 30.000 ευρώ το υφιστάμενο Σύστημα Γεωγραφικών Πληροφοριών του Δήμου Αγρινίου, θα υποστηρίζεται από λογισμικά ελεύθερα (δωρεάν) ανοιχτού κώδικα (ΕΛ/ΛΑΚ).
Διαφήμιση