Αρχική Τεχνολογία Το Twitter απαγορεύει αναρτήσεις με προσβολές θρησκευτικών ομάδων

Το Twitter απαγορεύει αναρτήσεις με προσβολές θρησκευτικών ομάδων

0
Twitter
Διαφήμιση

Στην αυστηροποίηση των κανόνων του όσον αφορά την προσβολή θρησκευτικών ομάδων προχώρησε το Twitter.

Στην ανακοίνωσή του το Twitter επισημαίνει ότι κατέληξε στη συγκεκριμένη απόφαση μετά από «μήνες συζητήσεων» και συστάσεων από χρήστες και εμπειρογνώμονες, σε μία προσπάθεια να βρει την ιδανική ισορροπία ανάμεσα στην ελευθερία του λόγου και την καταπολέμηση μου μίσους ή του προκλητικού λόγου. Κάτι το οποίο δυσκολεύει όχι μόνο το Twitter, αλλά και τα άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με τις νέες οδηγίες που αναρτήθηκαν στο ιστολόγιο του κοινωνικού δικτύου, εφεξής θα απαγορεύονται απαξιωτικοί όροι στα αγγλικά όπως «αρουραίοι», «σκουλήκια», «ιοί» και «βρώμικα ζώα», όταν χρησιμοποιούνται για να περιγράψουν θρησκευτικές ομάδες.

Έτσι αναρτήσεις που περιέχουν τους επίμαχους όρους θα διαγράφονται εφόσον αναφερθούν από άλλους χρήστες, ενώ ο χρήστης θα τιμωρείται με αναστολή λογαριασμού.

Η συγκεκριμένη πολιτική δεν αφορά προβληματικά τιτιβίσματα που έγιναν στο παρελθόν, αφού δεν ίσχυαν τότε οι κανόνες, όμως οι αναρτήσεις θα εξαφανίζονται.

Σημειώνεται ότι η πολιτική του Twitter ήδη απαγορεύει την διάδοση στερεότυπων για θρησκευτικές ομάδες. Παραδείγματος χάρη δεν επιτρέπεται σε χρήστες να υποστηρίζουν πως όλοι οι πιστοί μίας θρησκείας είναι τρομοκράτες.

Διαφήμιση