Αρχική Καταστροφές Τεράστια οικολογική καταστροφή στη Χιλή από διαρροή πετρελαίου

Τεράστια οικολογική καταστροφή στη Χιλή από διαρροή πετρελαίου

0
Xili
Φωτογραφία αρχείου
Διαφήμιση

Περισσότερα από 40.000 λίτρα πετρελαίου διέρρευσαν χθες ανοιχτά της Χιλής, σε νησί της Παταγονίας.

Το περιστατικό σημειώθηκε στον τερματικό σταθμό μιας εταιρείας εξόρυξης, σε περιοχή που φημίζεται για το πλούσιο θαλάσσιο οικοσύστημά της και βρίσκεται μεταξύ των περιοχών που έχουν τα πιο καθαρά νερά στον πλανήτη.

Σύμφωνα με το πολεμικό ναυτικό της Χιλής, μια από τις βασικές εταιρείες εξόρυξης και χαλυβουργίας της χώρας, η εταιρεία CAP, πραγματοποιούσε εργασίες στον τερματικό σταθμό του νησιού Γουαρέγιο, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 250 χιλιομέτρων βορειοδυτικά του Πουέρτο Νατάλες, στο νότιο άκρο της Χιλής.

«Για την αντιμετώπιση της έκτακτης αυτής κατάστασης το ναυτικό έδωσε εντολή για την άμεση ανάπτυξη μονάδων στην περιοχή, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο και να περιορίσουν ενδεχόμενες ζημιές που προκλήθηκαν από την διαρροή του πετρελαίου στη θάλασσα», επεσήμανε το ναυτικό.

Ένα πλοίο και μια θαλάσσια περίπολος εστάλησαν στην περιοχή, μαζί με μια ομάδα που εξειδικεύεται στην αντιμετώπιση της ρύπανσης.

Xili 2

Οι τοπικές αρχές έδωσαν εντολή για την διεξαγωγή έρευνας για να διευκρινιστούν τα αίτια του περιστατικού και να αποδοθούν ευθύνες.

Πηγή: Reuters

Διαφήμιση